Studentenhuisvesting Wageningen University & Research

Schoolvoorbeeld van de kracht van Gapph

Gapph beheert sinds begin dit jaar 96 studentenkamers in het Computechnion op het terrein van Wageningen University & Research. “Een bijzonder leuk project met uitsluitend studenten”, vertelt projectleider Aico Bulten.

 

Opdrachtgever ontzorgen

Aico vervolgt: “Bijzonder is dat we het pand volledig risicodragend aanhuren. We regelen alles: we werven en selecteren de juiste huurders, regelen de servicekosten en sluiten contracten met de huurders en onderhoudspartijen. Wij zijn het eerste aanspreekpunt voor alles wat met het gebouw te maken heeft, de eigenaar heeft er verder geen omkijken naar. Het pand blijft netjes en in goede staat doordat wij het onderhoud voor onze rekening nemen.”

 

Ook voor studenten gunstig

Ook voor studenten biedt dit beheerconcept voordelen. “Gapph huurt het pand voor de komende 4,5 jaar. Dit biedt de studenten zekerheid dat ze een belangrijk deel van hun studententijd hier kunnen wonen.” Gapph werkt binnen dit project met gangbeheerders die binnen ‘hun’ gang toezicht houden op bijvoorbeeld de schoonmaak van de gemeenschappelijke voorzieningen. Zij houden contact met de pandbeheerster die ook in het Computechnion gebouw woont. Aico: “Iedere donderdag ben ik aanwezig, ik maak een rondje en werk die dag in mijn kantoor en ik spreek de pandbeheerster. Studenten lopen binnen, maken een praatje en stellen vragen. Zo hoor ik het direct als er bijzonderheden zijn. Vaak heb ik die dag ook afspraken met bijvoorbeeld onderhoudspartijen. De Technische Dienst van Gapph komt in actie als een reparatie nodig is. Zo zorgen we ervoor dat studenten hier zorgeloos wonen en dat we het gebouw de komende jaren in perfecte conditie houden.”

 

Gapph Together voor meer verbondenheid

Gapph Together geeft vorm en inhoud aan het sociale karakter van Gapph. Gezellige, laagdrempelige activiteiten vergroten de samenhang en zorgen voor positieve verbondenheid. Aico: “We willen het gemeenschappelijke deel van het pand – het Atrium – een kleine metamorfose geven. Dat doen we natuurlijk samen met de studenten. Het is direct een mooie gelegenheid om elkaar beter te leren kennen! En uiteraard gaan na afloop van zo’n klusdag de benen op tafel, en is er pizza en bier. Na de opknapbeurt is het Computechnion een nóg fijnere plek om te wonen. De eerste afspraak voor een online quiz met alle studenten staat al gepland; ook weer goed voor de groepsdynamiek. Zo zorgen we niet alleen voor het pand, maar ook voor de bewoners!”

 

Voor opdrachtgevers en huurders

Aico: “We ontzorgen onze opdrachtgever door het risicodragend aanhuren. En we ondersteunen de studenten door gezellige sociale activiteiten en zaken als onderhoud en veiligheid goed te regelen. Daarom is dit een schoolvoorbeeld van de kracht van Gapph.”