Tijdelijk huren als uitkomst op de woningnood

Als starter op de woningmarkt kunnen het behoorlijk stressvolle tijden zijn. Met name in de Randstad schieten de woningprijzen iedere keer dat je met je ogen knippert weer omhoog. Een eigen woning bekostigen? Vergeet het maar. Tijdelijk huren kan een oplossing zijn.

Maar ook binnen commerciële verhuur maken huis- en pandbezitters graag gebruik van de woningnood en vragen torenhoge bedragen voor tijdelijke huurwoningen. Logisch, maar het maakt het voor jou bijna onmogelijk om een eigen plek te vinden. Met tijdelijk huren op basis van de Leegstandwet is die eigen plek ineens binnen handbereik. Bij Gapph bieden we verschillende woningen tegen een aantrekkelijke vergoeding.

Wat is tijdelijk huren op basis van de Leegstandwet?

Panden die op de nominatie staan om te slopen of voor herstructuringsprojecten, komen op een bepaald moment leeg te staan. De voormalige bewoners betrekken een nieuwe woning en in de tussentijd staan die panden leeg. Dit kan als gevolg buurtverloedering hebben en is een aas voor krakers.

Om de buurt en panden te beschermen zorgen wij ervoor dat deze woningen tijdelijk verhuurd worden aan studenten, starters op de woningmarkt en jongvolwassenen. Het gaat hierbij om een periode van minimaal drie maanden tot maximaal twee jaar. De prijzen voor verhuur op basis van de Leegstandwet liggen een stuk lager. Als student kun je daardoor een studentenwoning goedkoop huren en als starter op de woningmarkt kan je vanuit de tijdelijke woning op zoek gaan naar je eerste, eigen woning.

Bekijk alle woningen op basis van de Leegstandwet bij Gapph

Is antikraak wonen hetzelfde als tijdelijke huur op basis van de Leegstandwet

Er zit een verschil tussen antikraak wonen en tijdelijke huur op basis van de Leegstandwet. Bij de eerste optie betalen bewoners ter compensatie een lage vergoeding, een prima alternatief in deze oververhitte markt.

Voor antikraak wonen wordt wel wat meer flexibiliteit vanuit de bewoners is verwacht: bij bruikleen (antikraak) is de minimale bruikleentermijn net als de opzegtermijn 28 dagen. Dat betekent dat je als bewoner weer binnen no-time op zoek moet naar een andere woning. Met huren op basis van de Leegstandwet heb je daarom iets meer zekerheid.

Dit zijn de voordelen voor tijdelijk wonen op basis van de Leegstandwet voor jou als bewoners:

 • Lage maandelijkse lasten
 • De perfecte oplossing voor een tijdelijke woonruimte
 • Meer zekerheid dan bij antikraak wonen
Bekijk ons aanbod

Waarom kiezen voor tijdelijke verhuur door Gapph

Wij bieden al ruim 25 jaar vernieuwende oplossingen in vastgoed- en leegstandbeheer. “Thuis in elke ruimte” is het credo dat bij ons dat boventoon voert. Onze vastgoedbeheerders schakelen we snel met de bewoners en zo zorgen we voor een goede service en korte communicatielijnen. Als bewoner woon je vaak in unieke gebouwen die je kunt omtoveren tot jouw eigen thuis. En met de verschillende initiatieven die we organiseren met Gapph Together onderhoud je ook nog eens leuk contact met de buren. Zien we jou binnenkort in een van onze woningen?

Schrijf je in

Woningaanbod

Goedkoop en tijdelijk wonen én de voordelen van een sociaal burencontact ervaren? Als bewoner van Gapph krijg je het allemaal. Bekijk ons woningaanbod of neem direct contact op.

Bekijk ons woonaanbod

Gapph in beeld!

Gapph vastgoedbeheer
Logo KLB

  Naam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Bericht