2019: een tour langs 5 bijzondere projecten

2019 was een succesvol jaar voor Gapph. We gingen aan de slag met veel mooie projecten voor bestaande én nieuwe opdrachtgevers. We wonnen verschillende aanbestedingen en breidden ons team verder uit met een aantal fijne collega’s. Inmiddels zijn we alweer volop bezig met 2020 – een jaar waarin er iets heel leuks op de planning staat. Maar daarover later meer. Eerst blikken we graag nog even met je terug! We nemen je mee op tour langs 5 bijzondere projecten die we afgelopen weken in opdracht kregen.

Portaal

Afgelopen zomer ging Gapph aan de slag met een nieuw Gemengd Wonen project voor woningcorporatie Portaal uit Amersfoort. We verkregen dit project via een aanbesteding, waarbij we twee andere partijen achter ons lieten. Voor deze opdracht bouwden we het beheervoorstel om naar een risicodragende exploitatie. We willen het betreffende pand tijdelijk gaan verhuren op basis van de leegstandwet. Naar verwachting krijgen we begin 2020 de vergunning hiervoor. Op dit moment wonen er circa 25 personen in het gebouw op basis van bruikleen. Na selectiegesprekken bleek dat de meeste van hen konden blijven. Zij krijgen straks een ander contract, voor tijdelijke verhuur op basis van de leegstandwet. Zodra de vergunning voor tijdelijke verhuur op basis van de leegstandwet er is, komen er in totaal 73 personen in het pand wonen: 30 bewoners met en 43 zonder zorgvraag. De bewoners zijn allemaal gelijk en worden gestimuleerd om elkaar te helpen. Op de eerste tot en met de zesde verdieping komt een gezamenlijke ruimte waar bewoners bijvoorbeeld samen kunnen koken, eten en ontspannen. De 4 ruimtes op de begane grond worden op basis van een ROZ-overeenkomst aangeboden aan partijen die een bijdrage leveren aan de wijk of de bewoners.

Stichting Philadelphia

Gapph en Philadelphia kennen elkaar goed: we voeren verspreid door het hele land naar tevredenheid verschillende projecten uit voor de stichting. Philadelphia vroeg Gapph daarom om ook de oude locatie van de stichting in Angerlo, het landgoed aan de Mariendaalseweg, te beheren. Philadelphia vond het hierbij vooral belangrijk om volledig ontzorgd te worden, leegstand te voorkomen en op korte termijn weer over de panden te kunnen beschikken. We kozen daarom voor buikleenovereenkomsten. Gapph startte het project in Angerlo in juli. Inmiddels hebben we hier, verdeeld over 5 panden en 2 woningen, in totaal 20 bewoners geplaatst. Zij wonen met erg veel plezier op het landgoed en genieten met volle teugen van de mooie omgeving. Onlangs organiseerden we een borrel, waarbij de bewoners elkaar beter konden leren kennen. Een geslaagd evenement!

Habion

Habion gaat haar locatie Nassau Odijckhof in Driebergen slopen. Naar verwachting vindt de sloop in het najaar van 2020 plaats. Tot die tijd staat de locatie, die bestaat uit een verpleeghuis, een verpleegstersflat en vier dienstwoningen, leeg. De woningcorporatie zocht daarom naar een passende tijdelijke invulling. Habion werkt ook in Doetinchem samen met Gapph en vroeg ons – net als een concullega – een voorstel hiervoor te schrijven. Het prettige en professionele contact met Gapph en het gedetailleerde plan van aanpak waarin we volop meedenken zorgde er volgens Habion voor dat wij de opdracht kregen. We gaan op basis van bruikleen 77 tijdelijke bewoners en ondernemers op de locatie Nassau Odijckhof plaatsen. Om de vaste lasten van Habion te kunnen dekken, kiezen we hierbij voor een maximale invulling (60 bewoners) van de verpleegstersflat. De gemeente is hierbij nauw betrokken.

Van Adrighem Group

In Vlaardingen gaan we aan de slag met een van onze grootste uitdagingen op het gebied van tijdelijk beheer. Gedelegeerd ontwikkelaar Inspire Real Estate vroeg ons namens opdrachtgever Van Adrighem Group haar totaal te ontzorgen in de voorbereidingsfase voorafgaand aan de overdracht van het aangekochte terrein en in het tijdelijk beheer hiervan (zowel commercieel, financieel, technisch als op locatie). Het terrein van ca. 70.000m2 met daarop ca. 60.000m2 bebouwing wordt begin 2020 geleverd aan Van Adrighem en is volop in ontwikkeling. Het verandert van een industrie- en kantoorgebied naar een woon-, werk- en leefgebied. Door middel van tijdelijk beheer slaan we een brug naar deze toekomst. Aan Gapph de taak om te zorgen voor een praktische uitvoering, zodat het gebied zelfs al tijdens het tijdelijk beheer gaat bruisen. We kregen dit project in opdracht via een aanbesteding, vanwege onze ervaring en kwaliteit. Op dit moment is de voorbereidingsfase in volle gang. Vanaf de overdracht op 1 maart heeft Gapph fulltime een projectteam op locatie.

Clearwood Property

In Utrecht scoorden we via een onderhandse aanbesteding een project aan de Heycopstraat. In samenwerking met Huuralarm en ParkBee beheren we hier in opdracht van Clearwood Property twee kantoorgebouwen, waar in totaal 5 personen wonen. In de magazijnen en productieruimtes van de gebouwen zijn nog eens 7 ondernemers gevestigd. Dit project start nog net in 2019: in de laatste week van december.

De tour zit erop. We hopen dat je een goede indruk hebt gekregen van de nieuwe projecten en opdrachtgevers; allerhande (grote) uitdagingen op leegstand-vlak waar we raad mee weten. We zien je graag terug in 2020. Fijne feestdagen en een gezond en gelukkig nieuwjaar!

Benieuwd hoe wij jou zouden kunnen helpen bij je leegstandproject in 2020? Stuur ons een bericht.