Vastgoedbeheer

Als vastgoedeigenaar of woningcorporatie heb je een hoop ballen hoog te houden: zorgen dat de panden netjes onderhouden blijven, de huurders tevreden houden en de leefbaarheid van de buurt hoog houden. Want hoe beter de leefbaarheid van de buurt is, hoe beter dit is voor de bewoners. Gapph verzorgt vastgoedbeheer én aanvullende diensten zodat jij minder omkijken hebt naar je panden.

Wat is vastgoedbeheer?

Vastgoedbeheer is de exploitatie, controle, onderhoud en supervisie van panden. Alle uitvoerende werkzaamheden om je vastgoed in goede conditie te houden. Iets waar jij je niet op dagelijkse basis wilt bezighouden als pandeigenaar. Wij kunnen hierin voor jou de volgende diensten uit handen nemen:

Leegstandbeheer

Bij vastgoedbeheer komt vaak ook leegstandbeheer kijken. Op sommige momenten kunnen je panden leeg komen te staan. Dat kan door een economische situatie ontstaan, maar ook omdat je panden gesloopt worden of omdat het pand een nieuwe bestemming krijgt.

Leegstaande panden is iets wat jij koste wat het kost wilt voorkomen. Inbraak, vandalisme of krakers die de boel overnemen. Daarnaast handhaaft de politie alleen wanneer aangetoond kan worden dat het pand wordt betrokken door bewoners of ondernemers die het als kantoorruimte contractureel in buikleen hebben. Iedere dag dat jouw pand leeg staat, is er dus een teveel. Wij laten tijdelijke bewoners, ondernemers of atelierhouders tijdelijk wonen of werken in jouw leegstaande pand.

Leegstandbeheer door herstructureringsprojecten

Soms komen er hele straten of buurten leeg te staan door herstructureringsprojecten. Dit vergroot de kans op kraak, vandalisme, brand en verloedering en komt niet ten goede voor de leefbaarheid van de buurt. Door tijdelijke bewoners in deze lege woningen te plaatsen blijft de buurt beschermd, veilig en leefbaar.

Wij zorgen er niet alleen voor dat de woningen tijdelijk bewoond zijn, maar selecteren hier ook de juiste type bewoners voor. Dit vergroot vaak het sociale karakter van de buurt.

Leegstand opvullen en maatschappelijk betrokken zijn met gemengd wonen-projecten

Er is een groot tekort aan huurwoningen en de wachtlijsten zijn lang. Ook voor mensen die graag een eerste stap willen zetten naar zelfstandig wonen. Met onze gemengd wonen-projecten vullen we leegstandbeheer op met ‘zorgvragende’ bewoners, gecombineerd met starters, studenten of jongvolwassenen op de woonmarkt.

Deze manier van samenwonen brengt bewoners positieve ervaringen en een sociaal netwerk. Iedereen leert van elkaar. Het is het oude buur(t)gevoel: naar elkaar omkijken en helpen wanneer dat nodig is. In de werving en selectie van deze gemengde woonvorm houden we hier nadrukkelijk rekening mee. Ook weten wat wij op het gebied van leegstand- en vastgoedbeheer voor jouw panden kunnen betekenen?

Neem contact op over vastgoedbeheer

Risicodragend aanhuren

Het exploiteren van een pand kost vaak meer geld kost dan dat het oplevert. Ook als het pand tijdelijk een nieuwe bestemming krijgt, maar de verantwoordelijkheid nog bij de eigenaar ligt. De kosten voor stroom, water en onderhoud lopen gewoon door. Met risicodragend aanhuren nemen wij de volledige verantwoordelijkheid voor onze rekening. Staat een kamer leeg of betaalt een huurder niet? Dan heb je daar geen omkijken meer naar. Zo verzekeren we jou als pandeigenaar van een gegarandeerde inkomstenstroom en duidelijkheid.

Lees meer over risicodragend aanhuren

Aanvullende diensten

Daarnaast bieden we ook nog aanvullende diensten. Denk aan parkeerplaatsexploitatie, beveiliging van vastgoed, risico- en energiescans voor jouw vastgoed.

We doen dus meer dan alleen het beheren van je vastgoed. Voor jou als vastgoedeigenaar of medewerker bij een woningcorporatie de perfecte flexibele schil. Panden worden gevuld en de kans op vandalisme of kraak neemt af en de buurt blijft leefbaar. Neem contact ons op wat wij kunnen betekenen op het gebied van vastgoedbeheer voor jouw pand(en).

Neem contact op

Contact

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Neem contact op

Gapph in beeld!

Gapph vastgoedbeheer
Logo KLB

    Naam (verplicht)

    E-mailadres (verplicht)

    Onderwerp

    Bericht