Onze vastgoedbeheerders zorgen er dag in, dag uit voor dat leegstand wordt opgevuld. Irini Tentzerakis werkt sinds november 2021 als vastgoedbeheerder bij Gapph. Een superveelzijdige baan. Irini: “Ik ben van A tot Z betrokken bij de invulling van leegstaande panden. Zo heeft een vastgoedeigenaar er geen omkijken meer naar en blijft de leefbaarheid van de wijk op peil.”

Een onbeheerd, verlaten pand is in veel opzichten een nachtmerrie van vastgoedeigenaren. Er is meer risico op kraken en vandalisme. En juist tijdens de woningnood is extra woonruimte belangrijk. Leegstand is enorm zonde in de huidige, krappe woonmarkt.  “Daarom vul ik, samen met mijn collega’s, leegstaande gebouwen in met tijdelijke bewoners”, vertelt Irini. “Belangrijk werk, want daarmee geven we starters bijvoorbeeld kansen op de woningmarkt. Ook verbetert de leefbaarheid in een buurt. Als vastgoedbeheerder ben ik verantwoordelijk voor het hele proces. Van het contact met de opdrachtgever en intakegesprekken met de nieuwe bewoners tot veiligheidscontroles.”

Een dag op pad met Irini

Met zoveel verschillende taken is geen dag hetzelfde voor een vastgoedbeheerder. Irini schetst een gemiddelde werkdag: “Om kwart voor acht stap ik vanuit Amsterdam in de auto voor de oplevering van een woning in Hoorn. De oude en nieuwe bewoner wisselen elkaar af: ik zorg voor een soepele overdracht. In dezelfde wijk doe ik een woningcontrole. Ik kijk bijvoorbeeld naar het brandpreventiepakket en de aanwezigheid van rookmelders. Er mogen natuurlijk geen risico’s zijn op het gebied van veiligheid. Fijn voor de bewoners én de vastgoedeigenaar om te weten dat het goed zit.”

Tussen de afspraken door maakt Irini altijd ruimte voor een praatje met de bewoners: “Hebben ze het naar hun zin? Kan ik ze ergens bij helpen? Na een informeel praatje ga ik door naar een voor ons nieuw pand, voor een inbeheername. Ik beoordeel de huidige staat van het gebouw en verwerk dit in ons systeem. Er staat meteen een potentiële nieuwe bewoner voor de deur voor een bezichtiging. Als de woning bevalt, ondertekenen we het contract. Ik ga ook nog even langs bij een bewoner om de hoek. Die had in het weekend gebeld over een storing in de cv-ketel.”

Contract omzetten, vergaderen en een oplevering

“De werkdag zit er nog niet op hoor, we zijn pas op de helft!” vervolgt Irini lachend. “In Zaandijk heb ik een afspraak met een bewoner om een contract om te zetten van bruikleen naar tijdelijke verhuur. Extra zekerheid voor bewoner én verhuurder. Zo kunnen de bewoners hier langer blijven wonen en voorkomen we onnodige leegstand. Bij een andere woning in de buurt doe ik een vooropname om te kijken of het pand geschikt is voor verhuur. Daarna klap ik mijn laptop open op het wijkkantoor voor een kennismaking met een nieuwe opdrachtgever via Teams. En aan het einde van de werkdag worden de woningen in een schoolgebouw opgeleverd. Ik check of ze in orde zijn en teken het contract met de nieuwe bewoners. Dan zit de werkdag er écht op.”

Een drukke werkdag met veel verschillende taken, dus. Gelukkig kan Irini altijd bij haar collega’s terecht. “Ik bel bijna iedere dag met mijn mede-vastgoedbeheerders. Bijvoorbeeld om een probleem te bespreken of om een nieuwe woonoplossing te zoeken voor een vaste Gapph-bewoner die nu in een project woont dat ophoudt. We denken met elkaar mee en helpen elkaar met praktische zaken.”

Een duurzame relatie met iedere bewoner 

Wat Irini het leukst vindt aan haar werk? “De band met de bewoners. Als ik door de wijk loop en een bewoner me naar binnen roept om bijvoorbeeld een geverfde muur of nieuwe meubels te laten zien. Onze bewoners zijn heel betrokken, daar word ik blij van,” vertelt Irini enthousiast. “Door de leefbaarheid in een wijk te stimuleren, werken we met elkaar aan een fijne omgeving. Daarom vind ik het belangrijk om met iedere bewoner een duurzame relatie op te bouwen. Zo plan ik bijvoorbeeld ruim de tijd in voor een woningcontrole. Dat geeft me de mogelijkheid om de ruimtes goed te controleren, maar ook voor een informeel praatje met de bewoner.”

Verschillende wensen

Irini schakelt continu tussen de wensen van opdrachtgevers, nieuwe bewoners en gevestigde buurtbewoners. “Daarbij streef ik altijd naar de beste kwaliteit, zodat er een goede match ontstaat tussen vraag en aanbod. Of je nou in een oud schoolgebouw woont, een rijtjeswoning of een appartement op acht hoog: elke opdrachtgever, woning en bewoner heeft een andere aanpak nodig. ”

Net als Irini werken bij een vastgoedbeheerder met een sociaal hart? 💙 Bekijk onze vacatures en solliciteer! https://www.gapph.nl/werken-bij-gapph/