Wet goed verhuurderschap

Bij Gapph vinden we het belangrijk om iedereen gelijk te behandelen en woningen eerlijk toe te wijzen. Daarom hanteren we duidelijke voorwaarden waar je als bewoner aan moet voldoen. Ook onderstreept de Wet goed verhuurderschap onze inzet voor gelijke behandeling en eerlijke toewijzing.

De Wet goed verhuurderschap is per 1 juli 2023 in werking getreden en geeft gemeenten meer mogelijkheden om ongewenst verhuurgedrag, zoals woondiscriminatie, intimidatie, onredelijke servicekosten en een te hoge borg tegen te gaan.

In deze wet staan onder ander de volgende punten:

  • Een verhuurder mag een huurder niet discrimineren.
  • Een verhuurder mag de huurder niet intimideren.
  • Een verhuurder mag maximaal twee maanden kale huur als borg vragen.
  • Een verhuurder mag geen onredelijke servicekosten vragen.
  • Een huurovereenkomst moet schriftelijk worden vastgelegd.
  • Een verhuurder moet de huurder informeren over de algemene rechten en plichten ten aanzien van de huurwoning.


Hier mag je ons aan houden

Vind jij dat wij als (intermediair) verhuurder ons niet aan de regels houden? Dan horen we graag van je. Wij vinden het belangrijk om te doen wat we beloven.

Ook kun je dit melden bij je gemeente. Vanaf 1 januari 2024 moet elke gemeente een meldpunt hiervoor hebben. Bekijk hier de lijst met gemeenten in Nederland en het online meldpunt dat zij hiervoor hebben. Deze lijst komt af van VNG, Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Vragen?

Bij Gapph willen we ervoor zorgen dat het wonen goed geregeld is. Heb je vragen over deze wet of wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.