Met de uitbraak van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland zien we een toestroom aan Oekraïense vluchtelingen naar Nederland. Voor deze vluchtelingen moet opvang geregeld worden. De huidige krapte op de woningmarkt maakt dat niet gemakkelijk. Gemeenten en woningcorporaties vragen ons mee te kijken naar oplossingen om vluchtelingen te voorzien van een veilige woonruimte.

Woonunits: een snelle en betaalbare oplossing

Gapph kan in samenwerking met een aantal partners een groot aantal modulaire woonunits (nieuw en gebruikt) betaalbaar en snel aanbieden. Deze units voldoen aan de Nederlandse standaarden. Om vluchtelingen een veilig thuis te bieden realiseer je in korte tijd met deze woonunits een tijdelijke locatie waar een fijne leefomgeving ontstaat.

Wij ontzorgen je van A tot Z; van transport tot een turn-key oplevering, indien gewenst. Koop en/of huur van de woonunits is mogelijk. Gapph kan het complete beheer verzorgen, waaronder het dagelijks, technisch, financieel en sociaal beheer.

Als de opvang niet meer nodig is, kunnen de units voor een andere doelgroep ingezet worden. Is dat niet wenselijk dan worden ze verplaatst en is de locatie weer beschikbaar voor een andere bestemming. In veel gevallen geeft de gemeente een vergunning voor 10-15 jaar af.

Neem gerust contact op

Heb je ook te maken met een dergelijke casus, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Stuur een e-mail naar [email protected]. Dan nemen wij vervolgens contact met je op.

Benieuwd hoe de woonunits eruit zien? Hier geven we je een impressie van de buiten- en de binnenkant van de tijdelijke woonunits.