Huurwoning Poortugaal

tijdelijk verhuur Leegstandwet

Kerkachterweg

Samenvatting

Betaalbaar wonen in omgeving Rotterdam Per direct hebben wij een leuke eengezinswoning in Poortugaal beschikbaar. De woonruimte heeft een oppervlakte… Meer informatie ↓
€ 530,- p.m.

Houd onze website in de gaten voor de beschikbaarheid.
anno
1948
m2
80
kamers
4
  •   Parkeergelegenheid
  •   Tuin
  •   Schuur
  •   Zolder

Meer informatie

Betaalbaar wonen in omgeving Rotterdam

Per direct hebben wij een leuke eengezinswoning in Poortugaal beschikbaar. De woonruimte heeft een oppervlakte van circa 80m² en bevindt zich in een mooie wijk van het dorp. 

Hoe ziet deze woning er van binnen uit?

De woning beschikt onder andere over een woonkamer, een keuken, twee slaapkamers en een badkamer. Daarnaast heb je de beschikking over een zonnige en ruime achtertuin 

Over Poortugaal

Poortugaal telt ruim 10.000 inwoners. Het dorpje heeft een eigen metrostation en heeft dan ook een snelle verbinding met het centrum van Rotterdam. Het levendige dorp Poortugaal beschikt over meerdere winkels, een kapper, sportschool en een supermarkt. De dichtstbijzijnde supermarkt en het centrum van Poortugaal ligt op 6 minuten lopen van de woning. 

Een stukje historie over Poortugaal

Vroeger was Poortugaal een boerendorp met voornamelijk vlas-, groente- en fruitteelt. Tegenwoordig werken veel inwoners in Rotterdam of het Rotterdamse havengebied.

Vanaf de jaren zestig verrezen op het grondgebied van Poortugaal de Rotterdamse wijken Meeuwenplaat, Zalmplaat en Boomgaardshoek. Bij de gemeentelijke herindeling van 1985 zijn deze wijken door de gemeente Rotterdam geannexeerd en is Poortugaal met het buurdorp Rhoon gefuseerd, tot de gemeente Albrandswaard.

Wat kost tijdelijk huren in Poortugaal bij Gapph?

Je krijgt van ons een tijdelijk contract op basis van de Leegstandwet. De maandelijkse kosten zijn € 530,-.  Dit bedrag is exclusief de kosten van gas, water en elektra. De servicekosten voor deze woning bedragen € 1,56 per maand.

Voor deze woonruimte geldt dat we passend toewijzen.

Wat is passend toewijzen?

De overheid wil dat je een woning huurt die bij je inkomen past. Als je te veel of te weinig verdient, is het mogelijk dat je niet in aanmerking komt voor een huurwoning omdat deze niet past bij je inkomen. Om dit duidelijker te maken voor zowel verhuurder als huurder, zijn er duidelijke regels opgesteld die vertellen waarvoor je wel en waarvoor je niet in aanmerking komt. Dit is vastgelegd in de Woningwet en we noemen dit ‘Passend Toewijzen’.

Als we ‘passend toewijzen’, dan kijken we naar je huishoudgrootte en naar de hoogte van het verzamelinkomen. We hebben het hieronder schematisch in kaart gebracht. Passend toewijzen

Ik heb interesse! Kom ik op een wachtrij te staan?

Nee! Wij hanteren geen wachtrij bij Gapph. Waarom niet? Wij vinden dat iedereen evenveel kans maakt. Ongeacht inschrijfduur. Wij gaan altijd op zoek naar de beste kandidaat die een volledig documentendossier heeft aangeleverd. Zorg dus dat je profiel compleet is om het meest kans te maken op deze huurwoning.

Let op! De getoonde foto's zijn ter indicatie en kunnen afwijken van de beschikbare huurwoning.

Uitgelicht aanbod