Antikraak in Rotterdam

Pandeigenaren willen krakers koste wat het kost buiten de deur houden. Wanneer panden leeg staan en niet aangetoond kan worden dat in het pand bewoners zitten, wordt er niet gehandhaafd. Leegstaande panden zijn dus een groot risico voor vastgoedeigenaren. Met antikraak woningen wordt dit probleem aangepakt.

Waarschijnlijk woon je in de regio van Rotterdam (of wil je daar graag wonen) en zoek je een voordelige woonruimte. Maar met de oververhitte huizenmarkt is dat geen pretje. Lange wachtlijsten, hoge huurprijzen en veel geduld is aan de orde van de dag. Daarom besluit je naar alternatieven te kijken, bijvoorbeeld antikraak in Rotterdam. Maar wat houdt dat precies in?

Wat is antikraak wonen?

Met antikraak (of bruikleen) voorkomen pandeigenaren dat krakers de boel bezetten. De bewoners van deze panden worden ook wel ‘kraakwachten’ of antikrakers genoemd. Als bewoner van een antikraakwoning in Rotterdam betaal je ter compensatie een lage, maandelijkse vergoeding. Flexibiliteit vanuit de bewoner is vereist: bij bruikleen (antikraak) is de minimale termijn, net als de opzegtermijn, slechts 28 dagen. Dat betekent dat je als bewoner weer binnen no-time op zoek moet naar een andere woning bij opzegging van de bruikleenovereenkomst.

Antikraak in Rotterdam?

Hoewel de maandlasten laag zijn, kun je binnen no-time weer op straat staan met je inboedel. Niet ideaal als je geen back-up woning hebt waar je tijdelijk kunt verblijven. Maar wist je dat er ook een voordelig alternatief is op antikraak wonen? Namelijk wonen op basis van de Leegstandwet (TVL). Deze manier van wonen biedt iets meer zekerheid. Je krijgt dan een contract voor minimaal zes maanden en doorgaans maximaal twee jaar. En de opzegtermijn is ten minste drie maanden. Het voordeel van de Leegstandwet biedt de voordelen van antikraak wonen (in Rotterdam) maar dan met iets meer zekerheid. Een reden om toch voor antikraak te kiezen is vanwege de lagere maandlasten.

Een voordelige woning in Rotterdam vinden

Voor studenten, starters of personen die door privé omstandigheden op zoek zijn naar een tijdelijke woning is een woning op basis van de Leegstandwet of antikraak een prima, tijdelijk alternatief. Bij Gapph slaan we de brug tussen jou als woningzoekenden en leegstaande panden in Rotterdam. Dit kan zowel op basis van bruikleen als antikraak. Zo kun jij voordelig wonen in Rotterdam.

We bieden niet alleen woningen aan in Rotterdam, maar verspreid over het hele land. Afhankelijk van de projecten die we leiden en beschikbaarheid komen er woningen beschikbaar. Onder ons aanbod kun je alle woningen vinden die op korte termijn kunt betrekken.

Bekijk ons aanbod

Wist je dat je bij Gapph ook voordelig kantoorruimten kunt gebruiken? Bekijk ons aanbod aan werkruimten.

Leegstandbeheer voor jouw pand(en) in Rotterdam?

Ben jij vastgoedeigenaar en is leegstand- en vastgoedbeheer jouw grootste struikelblok? Bij Gapph nemen we dat voor je uit handen. Bij een leegstaand pand schakelen we snel tussen onze bewoners / ondernemers zodat de risico’s die gepaard gaan met leegstand je bespaard blijven. Ook kunnen we helpen bij het uit handen nemen van de dagelijkse beslommeringen rondom je vastgoed of het leiden van woon- of leefbaarheidsprojecten. Op deze gebieden helpen we je graag:

Benieuwd hoe we alles uit jouw panden halen? Van Rotterdam tot Roermond, wij helpen je graag. Neem contact op voor meer informatie.

Neem contact op

Woningaanbod

Goedkoop en tijdelijk wonen én de voordelen van een sociaal burencontact ervaren? Als bewoner van Gapph krijg je het allemaal. Bekijk ons woningaanbod of neem direct contact op.

Aanbod woonruimte

Gapph in beeld!

Gapph vastgoedbeheer
Logo KLB

    Naam (verplicht)

    E-mailadres (verplicht)

    Onderwerp

    Bericht