Roosendaal

Wonen in Roosendaal

Gapph Vastgoedbeheer is een leegstandsbeheerder die landelijk opereert. Ook in Roosendaal beheren we regelmatig woningen en panden tegen leegstand. Die panden worden dan als antikraak- of als tijdelijke huurwoningen aangeboden. Het kan voorkomen dat door de oorspronkelijke bestemming van het pand onze opdrachtgever ervoor kiest, het pand te gebruiken voor tijdelijke werkruimte. Er worden dan tijdelijke ondernemers geplaatst door Gapph Vastgoedbeheer.

De naam Roosendaal 

Roosendaal gaat al ver terug in de tijd en heeft dan ook een rijke geschiedenis die teruggaat tot in de dertiende eeuw. Men zegt dat de naam Roosendaal te wijten is aan de middeleeuwse standaard om kloosters de benaming met '-dal' te geven. Het 'dal der Rozen' zou verwezen hebben naar de Heilige Maria, aan wie de eerste kapel in Roosendaal oorspronkelijk was gewijd. Maria werd vroeger dan ook door bloemen gesymboliseerd.

Het Dal der Rozen, vernoemd naar de heilige Maria: Roosendaal
Het Dal der Rozen, vernoemd naar de heilige Maria: Roosendaal

Maar, dat is niet de enige theorie die rondgaat over de naamgeving van Roosendaal. Vroeger, ver terug in de tijd was Roosendaal een bijna volledig drooggevallen moeras. In de zomermaanden stond Roosendaal vol met riet. Risse is een synoniem voor riet, en ook roos staat voor rus. Het blijft dus puzzelen waar de naam Roosendaal van is afgeleid. 

Wonen in Roosendaal

Wonen in Roosendaal wordt steeds populairder en het is een stad die zich flink doorontwikkeld. Urban woonwijken worden afgewisseld met stadsdelen waar je de geschiedenis nog echt ziet en voelt. Er worden veel woningen gebouwd en er wordt veel groen aangelegd om een goede leefbaarheid in de wijken te creëren. Wonen in Roosendaal biedt mensen de mogelijkheid te wonen in het 'dorpse' leven, of juist te gaan voor de bruisende plekken.

Verschillende wijken in Roosendaal zijn onder andere Stadsovers, de Tolberg, De Dijken & Landerije.

Op zoek naar een huurwoning in Roosendaal? Check of Gapph op dit moment aanbod heeft, of bekijk sociale huuraanbod via woningcorporatie Alwel. Ook voor een koopwoning kun je bij Alwel makelaardij terecht.

Roosendaal: dorp of stad?

Heel lang, ruim 500 jaar is Roosendaal een dorp geweest. Het dorp werd in het jaartal 1809 benoemd tot stad. Daar hing wel een motivatie aan: de uitgestrektheid en de volkrijkheid. Hierna, met de invoering van de gemeentewet in 1851 kwam de politieke modernisering op gang en het algemeen kiesrecht van 1919 bracht een kleine doorbraak te weeg en in 1997 zijn de drie gemeenten Wouw, Roosendaal en Nispen samengevoegd tot, jawel, de huidige gemeente Roosendaal! 

Roosendaal Spoorstad

In 1854 heeft een Belgische Maatschappij de spoorlaan naar Antwerpen aangelegd. Er ontstonden verschillende aansluitingen met steden als Rotterdam, Vlissingen en Breda. In dat jaartal bestond er nog geen open grens en verschillende douanekantoren vestigden zich al snel in de buurt van centraal station Roosendaal. roosendaal groeide enorm en iedereen kreeg dit mee. Nog geen eeuw verder werd er een flink stationscomplex gebouwd en was Roosendaal voor iedereen eenvoudig toegankelijk met het openbaar vervoer. 

Hoe kom je in aanmerking voor een woonruimte in Roosendaal?

Stap 1. Account aanmaken
Maak een Mijn Gapph account aan. De kosten hiervan bedragen 20 euro per jaar.

Stap 2. Extra gegevens
Vul de extra gegevens in (hoe meer we weten van onze kandidaten, des te meer kans je maakt).

Stap 3. Reageer
Reageer op de woonruimte(s) waar je graag wil wonen.

Stap 4. Documenten
Upload de documenten die we nodig hebben van je.

Stap 5. Selectieproces
Alles geüpload? Mooi! Wij gaan dan over op een selectieproces. Dit kan soms op de dag zelf zijn, soms duurt het een paar weken. het is lastig als je snel ruimte zoekt, maar we hopen dat je nog even geduld kunt hebben. Tijdens dit proces gaan we bekijken wie we gaan uitnodigen. Wordt je uitgenodigd? Dan zullen we contact met je opnemen om een bezichtiging in te plannen.

Reageer op alle ruimtes

Ben je het toch niet geworden? Dat is vervelend. Maar het goede nieuws: je kunt met je account een jaar lang op al ons beschikbare aanbod reageren. We hopen dus dat je snel weer een woning tegenkomt op onze site of in je mailbox. Je krijgt van ons namelijk e-mail alerts van ruimtes die beschikbaar komen in de door jou aangegeven regio, zoals in Roosendaal. Mensen met een Mijn Gapph account zien zo dus altijd als eerste het nieuwe aanbod voorbij komen, vaak ruim voor het op social media staat.

Ontvang berichten

Je ontvangt altijd een bericht van ons. Dat kan soms na een dag zijn, soms na een paar weken. Soms hebben wij zelfs woningen in Roosendaal voor iets meer dan € 100,- per maand op onze website staan.