Huurwoning Leeuwarden

Ben je op zoek naar een huurwoning in Leeuwarden en vis je steeds achter het net? De huurprijzen van woningen zijn doorgaans hoog en om in aanmerking te komen voor een betaalbare huurwoning moet je vaak al jaren ingeschreven staan. Als starter of student wordt het je lastig gemaakt om een eerlijke start op de woningmarkt te krijgen. Gelukkig is er een alternatief op de huurwoningen in Leeuwarden: Gapph! Wij matchen pandeigenaren met woningzoekenden – met als doel om wonen in Leeuwarden (en de rest van het land) betaalbaar te houden. Benieuwd hoe het werkt? Op deze pagina lees je meer.

Of bekijk direct ons volledige aanbod

Op zoek naar een huurwoning in Leeuwarden?

Als starter op de woningmarkt is het bijna onmogelijk om een voet tussen de deur te krijgen. De huurprijzen die huurbazen vragen liggen hoog en het is lastig om als starter of student een hypotheek te krijgen. Wij vinden het lastig om daarbij toe te kijken – zeker omdat veel panden ongewenst leegstaan.

Die leegstaande panden zijn een magneet voor krakers, vandalen en andere kwaadwillenden. En pandeigenaren zien hun panden ook liever gebruikt worden. Om starters een kans te bieden op de woningmarkt – en kopzorgen om leegstaand vastgoed weg te halen bij pandeigenaren – zorgen we dat leegstaand vastgoed wordt gebruikt door tijdelijke bewoners. Een mooi (en doorgaans goedkoper) alternatief op de doorsnee huurwoning in Leeuwarden.

Wonen in Leeuwarden met Gapph: hoe gaat dat in z’n werk?

Krakers hebben een neus voor leegstaand vastgoed. Staat een pand of woning leeg, dan bivakkeren binnen de kortste keren deze ongewenste gasten in het gebouw. Wordt het pand niet-aantoonbaar bewoond? Dan wordt er ook niet gehandhaafd. Het gevolg: krakers die ongestoord hun gang kunnen gaan, pandeigenaren die inkomsten mislopen, kansen die voor starters op de woningmarkt worden beperkt en een buurt die verloedert. Kortom: leegstaand vastgoed is negatief voor een stad.

Soms is het even niet anders: een pand staat op de wachtlijst om gesloopt te worden, de wijk wordt geherstructureerd of het gebouw krijgt een nieuwe bestemming. De oude bewoners zijn verhuisd en de volgende fase laat op zich wachten. Of het lukt de pandeigenaar niet om de juiste bewoners aan te trekken.

In deze situaties bieden wij een alternatief op de standaard huurwoningen in Leeuwarden (en de rest van het land): wij nemen het gebouw in beheer en zorgen dat er direct nieuwe bewoners worden geplaatst. Dat doen we door het aanbod aan te bieden op basis van de Leegstandwet of door middel van een bruikleenovereenkomst. Als bewoner heb je dan geen huurrechten, maar betaal je slechts een kleine vergoeding om hier tijdelijk te wonen. Benieuwd wat er op dit moment beschikbaar is in Leeuwarden en de rest van het land?

Bekijk ons aanbod

Antikraak wonen in Leeuwarden

Een tegengeluid op de krakers zijn onze antikraakpanden. Dit zijn – in tegenstelling tot wat je misschien verwacht – goed onderhouden gebouwen met dagelijks beheer op locatie. Dit zijn vaak oudere panden, bijvoorbeeld een school of verzorgingstehuis. Je hebt een eigen woonruimte en ontmoet daarnaast veel gelijkgestemden in het gebouw.

Bij antikraak wonen, oftewel wonen op basis van een bruikleenovereenkomst, is flexibiliteit belangrijk. Bij opzegging vanuit de pandeigenaar, moet je binnen 28 dagen een ander onderkomen regelen. In ruil daarvoor krijg je een fijne woning tegen lage maandelijkse lasten in hartje Leeuwarden.

Wonen op basis van de Leegstandwet in Leeuwarden

Ben je op zoek naar iets meer zekerheid, maar wil je wel genieten van de lusten die antikraak wonen met zich meebrengt? Wonen op basis van de Leegstandwet geeft iets meer zekerheid. Je krijgt een contract voor minimaal zes maanden en de opzegtermijn vanuit de pandeigenaar is minimaal drie maanden. Net als bij antikraak wonen liggen de maandelijkse kosten laag.

Bij Gapph bieden we verschillende woningen in Leeuwarden op basis van antikraak én de Leegstandwet aan. In de wijk Heechterp, op ongeveer tien minuten fietsen naar het centrum van Leeuwarden, vind je verschillende woningen in ons beheer. Op korte termijn wonen in Leeuwarden?

Schrijf je in

Wonen in Leeuwarden via Gapph?

Klaar voor de volgende stap op de woningmarkt? Met ons goedkoper alternatief op huurwoningen in Leeuwarden – en de rest van het land – helpen we jou aan een fijne, tijdelijke woning. Of je nu op zoek bent naar een atelier of je eerste studentenkamer: wij staan voor je klaar. Via Gapph in Leeuwarden wonen? Dan kies je voor de volgende voordelen:

 • Wonen tegen lage kosten
 • Wonen op unieke locaties
 • Een fijne plek die je omtovert tot je huis
 • Een vast aanspreekpunt die regelmatig op locatie is voor al je vragen, suggesties en eventuele reparaties
 • Een plek waar sociaal contact hoog in het vaandel staat: een goede buur is beter dan een verre vriend!
Bekijk alle woningen

Woningaanbod

Goedkoop en tijdelijk wonen én de voordelen van een sociaal burencontact ervaren? Als bewoner van Gapph krijg je het allemaal. Bekijk ons woningaanbod of neem direct contact op.

Aanbod woonruimte

Gapph in beeld!

Gapph vastgoedbeheer
Logo KLB

  Naam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Bericht