Leegstaand vastgoed Nederland

Leegstaand vastgoed in Nederland: zonde en onnodig. Leegstaande panden zijn potentieel een magneet voor krakers of andere kwaadwillenden. En pandeigenaren lopen hierdoor inkomsten mis. Terwijl starters en studenten moeite hebben met het vinden van een geschikte en betaalbare woning. Wij slaan de brug tussen deze twee problemen en gaan hiermee leegstaand vastgoed in Nederland tegen.

Steeds meer gemeenten zetten projecten op om leegstaand vastgoed tegen te gaan en een einde te maken aan (economische) dakloosheid. Met onze dienstverlening ondersteunen we pandeigenaren, woningcorporaties en gemeenten op dit gebied. Bijvoorbeeld door het volledige beheer uit handen te nemen en panden te voorzien van (tijdelijke) bewoners of ondernemers. Zodat de buurt leefbaar blijft, de bewoners een fijn onderkomen hebben en leegstaand vastgoed in Nederland wordt tegengegaan.

Bekijk hier het aanbod

Redenen van leegstaand vastgoed in Nederland

Wanneer een gebouw of ruimte geen actieve gebruikers meer heeft, spreken we van leegstaand vastgoed. Bedrijven gaan failliet, marktomstandigheden zijn ongunstig of de bestemming van een pand verandert waardoor activiteiten verplaatsen.

Is er geen activiteit in het lege pand? Dan wordt er doorgaans niet gehandhaafd. Hierdoor krijgen krakers en vandalisten vrij spel. Een doorn in het oog voor gemeenten en vastgoedeigenaren. Door direct te schakelen bij leegstaand vastgoed, voorkom je problematiek met je panden. Benieuwd wat Gapph voor jouw vastgoed kan betekenen?

Bekijk onze diensten

Leegstaand vastgoed in Nederland aanpakken

Met onze diensten schetsen we een win-winsituatie voor zowel pandeigenaren als woningzoekenden:

Leegstandbeheer

Als vastgoedeigenaar heb je het al druk genoeg. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je panden continu bewoond blijven, ben je bezig met de administratie van de huurders én moet je optreden bij reparaties.

Leegstandbeheer laat Gapph je pand weer leven: van de selectie van kandidaten tot sleuteloverdracht en van reparatieverzoeken tot de administratie: wij ontzorgen je van A tot Z. Zo behoud jij je inkomsten, ga je leegstand tegen en blijft de buurt leefbaar. Op basis van de Leegstandwet, bruikleen- of campuscontracten laten we bewoners tijdelijk gebruikmaken van je leegstaande vastgoed.

Herstructureringsprojecten

Een oud winkelcentrum maakt plaats voor nieuwe woningen. Een voormalig ziekenhuis wordt omgetoverd tot moderne appartementen: met name woningcorporaties krijgen te maken met herstructureringsprojecten. Hierbij komen woningen of zelfs hele straten leeg te staan. Om te voorkomen dat dit verandert in een spookbuurt, is het belangrijk om tijdelijke bewoners te plaatsen. Zo blijft de buurt beschermd en leefbaar. Wij kunnen helpen met de selectie van de juiste doelgroep tot het dagelijkse beheer ervan.

Risicodragend aanhuren

Waar de meeste leegstandbeheerders zich beperken tot het selecteren van bewoners voor leegstand vastgoed, gaan wij nog een stap verder. We richten ons in diverse projecten steeds vaker op vastgoedbeheer, waarbij we de risico’s voor de eigenaar wegnemen met risicodragend aanhuren. Betaalt een huurder niet? De bewoner is dan onze verantwoordelijkheid. Minder risico voor jou, terwijl je wel een gegarandeerde inkomstenstroom ontvangt.

Leegstaand vastgoed is zonde met de woningnood in NL

Leegstaand vastgoed in Nederland is onnodig. Uit cijfers in 2023 van het Ministerie van Binnenlandse zaken blijkt dat er 437.000 woningzoekenden waren tegenover 47.000 beschikbare woningen. Door jouw pand te voorzien van tijdelijke bewoners maak je dus écht het verschil. En met de diensten van Gapph heb jij er geen omkijken naar.

Laat je leegstaand vastgoed managen door Gapph

Leegstaand vastgoed in Nederland tegengaan én een gegarandeerde inkomstenstroom genereren? Dit zijn de voordelen van samenwerken met Gapph:

 • Snel schakelen bij leegstand
 • Een vastgoedbeheerder die werk uit handen neemt rondom het beheer van je panden
 • Leefbaarheid die in de buurt wordt behouden
 • Verschillende initiatieven om de buurt socialer te maken
 • Vandalisme, verpaupering en krakers buiten de deur houden
 • Meer dan 25 jaar ervaring binnen vastgoedbeheer
 • Gapph is de nummer één vastgoedbeheerder van Europa.
Maak kennis met ons

Woningaanbod

Goedkoop en tijdelijk wonen én de voordelen van een sociaal burencontact ervaren? Als bewoner van Gapph krijg je het allemaal. Bekijk ons woningaanbod of neem direct contact op.

Aanbod woonruimte

Gapph in beeld!

Gapph vastgoedbeheer
Logo KLB

  Naam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Bericht