Onze werkwijze

Stap 0: Voorwaarden
Stap 1: Inschrijven
Stap 2: Reageren
Stap 3: Selectie
Stap 4: Toewijzing / Afwijzing
Stap 5: Bewoning
Stap 6: Opzegging

EXTRA: De wet goed verhuurderschap

Stap 0: Zorg dat je voldoet aan deze voorwaarden

We hebben een paar voorwaarden waar je aan moet voldoen alvorens je voor ons kunt gaan wonen:

  • Je bent 18 jaar of ouder.
  • Je hebt geen inwonende, minderjarige kinderen.
  • Je hebt een dagbesteding (werk of school).
  • Je hebt een back-upadres waar je heen kunt als het tijdelijk wonen ophoudt.
  • Je bent je ervan bewust dat het een tijdelijke woonsituatie betreft.

Afhankelijk van de woning kunnen er aanvullende voorwaarden zijn, zoals:

  • Je hebt geen huisdieren.
  • Je staat ingeschreven bij een woningcorporatie in de regio.
  • Je staat ingeschreven bij een onderwijsinstelling.

Naar inhoudsopgave

Stap 1: Inschrijven bij Gapph voor antikraak of tijdelijke huur

Voordat je op een bepaalde woon- of werkruimte kunt reageren, dien je eerst een Mijn Gapph account te hebben. Met dit account kun je e-mail alerts instellen, documenten uploaden en direct reageren op alle ruimtes die beschikbaar zijn. Het aanmaken van een Mijn Gapph account kost 25 euro.

Als je bent ingelogd is het handig eerst de ontbrekende persoonsgegevens in te vullen. Tevens kun je alvast documenten aanleveren. Des te completer je dossier, des te meer kans je hebt op een woning. De inschrijving geldt voor een jaar en eindigt automatisch. We maken dus geen gebruik van stilzwijgende verlengingen! Het account kun je zelf verwijderen als je ingelogd bent, mocht je geen behoefte meer hebben aan een woning en eventuele mailingen. Let op: het account is persoonlijk en je kunt deze dus ook niet aanmaken of gebruiken voor iemand anders.

Naar inhoudsopgave


Stap 2: Reageren op een beschikbare ruimte

Nadat de inschrijving is voltooid, kun je met je zelf gekozen wachtwoord inloggen en direct reageren op de ruimtes die op onze website staan. Je kunt niet reageren op de ruimtes die 'momenteel niet beschikbaar' zijn: die ruimtes zijn al bezet/bewoond. Nadat je reageert op de woningen ontvang je een e-mail met daarin een link naar Mijn Gapph waar je de benodigde documenten direct kunt uploaden. Zonder de juiste (door ons goedgekeurde) documenten zullen we geen contact met je opnemen. Je kunt dan ook niet worden uitgenodigd voor een bezichtiging.

Naar inhoudsopgave


Stap 3: Selectie

Wanneer er een geschikte ruimte vrij is, volgt een selectieprocedure. We maken geen gebruik van wachtlijsten. De woningzoekenden die als eerste gereageerd hebben en voorzien zijn van een compleet en goedgekeurd dossier, zullen worden uitgenodigd. We kunnen nooit een uitnodiging garanderen! Aan de hand van die selectieprocedure, die onder meer een intakegesprek en een creditcheck omvat, wordt bepaald of iemand voor een ruimte in aanmerking komt.

Tip: met een Mijn Gapph account krijg je als eerste woningaanbod in je mailbox en kun je sneller reageren. Je kunt zelfs al je documenten klaarzetten voordat je gereageerd hebt op een woning.

Naar inhoudsopgave


Stap 4: Toewijzing / Afwijzing

Nadat de selectieprocedure met succes is afgesloten, kun je een uitnodiging krijgen voor een bezichtiging. Na die bezichtiging wordt besloten of je de woon- of werkruimte al dan niet krijgt toegewezen.

Naar inhoudsopgave


Stap 5: Bewoning

Als je eenmaal een ruimte toegewezen hebt gekregen, is het van belang om deze ook zo snel mogelijk te betrekken. Huiswachten worden immers ingezet ter bescherming van het object of woonruimte. Een zichtbare bewoning of actieve werkomgeving is een veilige omgeving.

Naar inhoudsopgave


Stap 6: Opzegging

De duur van de bewoning of huur staat van tevoren niet vast en kan variƫren van een maand tot enkele jaren. Wanneer de ruimte weer aan de eigenaar wordt opgeleverd, moet je deze na de opzegging leeg, bezemschoon en geheel ontruimd opleveren. Bij een goede samenwerking met Gapph kan nieuwe woonruimte aangeboden worden. Garanties hiervoor kunnen we echter niet geven.

Naar inhoudsopgave


Wet goed verhuurderschap

Bij Gapph vinden we het belangrijk om woningen eerlijk toe te wijzen en iedereen gelijk te behandelen. Daarom hanteren we duidelijke voorwaarden waar je als bewoner aan dient te voldoen.

De Wet goed verhuurderschap is per 1 juli 2023 in werking getreden en onderstreept onze inzet voor gelijke behandeling en eerlijke toewijzing. Deze wet geeft gemeenten meer mogelijkheden om ongewenst verhuurgedrag, zoals woondiscriminatie, intimidatie, onredelijke servicekosten en een te hoge borg tegen te gaan.

Lees meer over de Wet goed verhuurderschap en hoe we hier bij Gapph mee omgaan.

Naar inhoudsopgave