Antikraak Nijmegen

De huizenmarkt loopt op de toppen van haar kunnen en ook de huisjesmelkers zijn hiervan op de hoogte. Dit resulteert in torenhoge huurprijzen en een tekort aan woningen. En heb je dan toch je droomhuis gevonden? Ook dan komt het nog vaak voor dat je wordt overboden met getallen waar je u tegen zegt. Net zoals de rest van Nijmegen ben je op zoek naar een woning in de populaire wijken Nijmegen-Oost, Hengstendal of Bottendaal, waardoor wonen in het hart van Nijmegen onmogelijk lijkt. Of toch niet helemaal? Antikraak in Nijmegen is misschien wel de oplossing voor jouw woonwens.

Bekijk het hele aanbod van Gapph

Wat is antikraak?

Antikraak betekent letterlijk het voorkomen dat krakers en ander gespuis een pand bezetten. Dit gebeurt wanneer een pand leeg staat. Oude bewoners of bedrijven hebben een nieuw onderkomen gevonden en het pand is toe aan een nieuwe fase. Dit kan zowel de sloop- als de renovering van een pand betekenen. Voordat die fase aanbreekt staat zo’n pand vaak nog onbeheerd leeg.

Met meer dan 179.000 inwoners en een klein woningaanbod is de vraag hoog. Op het moment dat een pand leeg komt te staan en het niet aantoonbaar gebruikt of bewoond wordt krijgen inbrekers, krakers en vandalisme een vrijpas tot deze gebouwen. Gebouwen die niet onder beheer of in gebruik zijn, worden dan ook niet gecontroleerd door politie of handhaving. Met antikraak woningen wordt pandverloedering tegengegaan en zorgen we ervoor dat de wijk leefbaar blijft. Daarbij ontstaat een win-winsituatie voor zowel de pandeigenaar als de bewoner(s).

Antikraak in Nijmegen wonen?

Niet alleen in Nijmegen faciliteren wij in antikraak-oplossingen, ook in de rest van het land bieden wij antikraakpanden aan tegen een lage vergoeding. Zou jij graag antikraak willen wonen? Wanneer je bewoner bent van een antikraak woning in Nijmegen betaal je een lage, maandelijkse vergoeding. Wel vraagt het wat flexibiliteit van je. Zo is de opzegtermijn maar 28 dagen: een alternatief achter de hand houden is daarom essentieel. Antikraak wonen in Nijmegen is de ideale oplossing voor studenten en starters op de woningmarkt, om vanuit een eigen plek verder te oriënteren.

Een alternatief op antikraak wonen in Nijmegen

Klinkt antikraak wonen in Nijmegen aantrekkelijk, maar wil je iets meer vastigheid? Een alternatief op antikraak wonen is wonen op basis van de Leegstandwet wat voor jou. Hiermee heb je iets meer zekerheid. De duur van een contract is minimaal zes maanden en de opzegtermijn is drie maanden. Wel de lusten, niet de lasten.

Voordelig wonen in Nijmegen

Als starter of student is het antikraak wonen of wonen op basis van de Leegstandwet een goede opstap om op eigen benen te staan. De pandeigenaar houdt z’n pand veilig, de buurt bloeit op en jij bespaart op woonlasten.

Bij Gapph houden de bewoonde en in gebruik genomen panden graag goed onderhouden. Zo hebben we in Purmerend de boel opgefleurd door samen met de bewoners en woningcorporatie Intermaris de handen ineen te slaan.

Wist je dat we niet alleen woningen aanbieden in Nijmegen, maar je ons door het hele land kan vinden? Afhankelijk van de actuele projecten komen er maandelijks nieuwe woonruimtes beschikbaar. Bekijk ons aanbod aan voordelige woningen door heel Nederland.

Bekijk het aanbod van woningen

Staat er op dit moment geen woning voor je tussen? Volg onze Facebookpagina waar we maandelijks het nieuwe werk- en woningaanbod publiceren.

Leegstandbeheer voor jouw pand(en) in Nijmegen?

Als pandeigenaar loopt je to-do-list over. Naast het bijhouden van de administratie en het onderhouden van je panden moet je er ook nog eens voor zorgen dat je investering rendabel blijft. En wanneer je dacht dat je alles in kannen en kruiken had, staat een van je panden leeg. Kortom: het beheren van vastgoed neemt veel tijd in beslag.

Wij zorgen voor meer uren in je dag. Niet letterlijk, maar door taken uit handen te nemen. Is er sprake van leegstand? Dan proberen wij binnen no-time de juiste matches te vinden voor jouw pand. Hierdoor hou je vandalisten, inbrekers en krakers buiten de deur. En ook op andere vlakken helpen we je verder, bijvoorbeeld:

Benieuwd hoe we alles uit jouw panden halen? Van Nijmegen tot Zaandam, wij denken graag met je mee. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Woningaanbod

Goedkoop en tijdelijk wonen én de voordelen van een sociaal burencontact ervaren? Als bewoner van Gapph krijg je het allemaal. Bekijk ons woningaanbod of neem direct contact op.

Aanbod woonruimte

Gapph in beeld!

Gapph vastgoedbeheer
Logo KLB

    Naam (verplicht)

    E-mailadres (verplicht)

    Onderwerp

    Bericht