Naar alle verwachting heb je al iets gehoord of gelezen over de naderende verplichting dat kantoorgebouwen per 1 januari 2023 minimaal Energielabel C moeten hebben. Kantoren die op 1 januari 2023 niet over minimaal Energielabel C beschikken, mogen niet meer als kantoor worden gebruikt. Toch zijn er uitzonderingen, die benoemen we hieronder.

Uitzonderingen

  • Deze verplichting geldt enkel voor kantoorgebouwen die daadwerkelijk worden gebruikt als kantoor (kantoorfunctie), ook met een tijdelijk karakter. In geval van strijdig gebruik, bijvoorbeeld (tijdelijke) bewoning in een kantoorgebouw geldt dit dus niet en is een energielabel C niet verplicht.
  • Als het kantoorgebouw gebruikt wordt als kantoor en wordt gesloopt of getransformeerd (binnen 2 jaar) of onteigend, is een energielabel C niet verplicht.

Er zijn nog meer uitzonderingen op deze verplichting. Gapph geeft je graag advies op maat over jouw vastgoed en over de tijdelijke invulling hiervan. Tijdelijke invulling is veelal wel mogelijk waardoor jouw pand rendabel blijft.

Benieuwd wat Gapph kan betekenen voor jouw vastgoedprojecten? Neem gerust contact met ons op.