Huurappartementen Leeuwarden

Tijd om op eigen benen te staan. In deze oververhitte huizenmarkt valt dat niet mee. Als starter zie je jezelf nog niet aankomen bij de bank in de hoop een hypotheek te krijgen. En op de huurmarkt val je iedere keer tussen wal en schip, krijg je een woning toegewezen die niet voldoet aan je eisen of je moet je volledige maandloon afdragen voor een dak boven je hoofd. Kortom: je zoektocht naar huurappartementen in Leeuwarden verloopt niet erg spoedig. Bij Gapph hebben we misschien wel een passende oplossing.

Huren in Leeuwarden

In Nederland zijn er grofweg twee manieren om in aanmerking te komen voor een huurhuis: via een sociale huurwoning of in de vrije huursector. Wil je in aanmerking komen voor een sociale huurwoning, dan bedraagt de inkomensgrens hiervoor 44.035 euro in 2023 voor een alleenstaande en voor meerpersoonshuishoudens ligt die grens op 48.625 euro.

De wachtlijsten bedragen vaak enkele jaren en ligt je inkomen boven de grens, dan ben je automatisch aangewezen op de vrije huursector waar huurprijzen vanaf 809 euro per maand starten. Het is dus lastig om als starter of student een voet tussen de deur te zetten als je wilt gaan huren in Leeuwarden.

Huurappartementen in Leeuwarden via Gapph

Wij vinden het lastig om te zien dat aan de ene kant veel panden leeg staan en aan de andere kant mensen met veel moeite een geschikt huurappartement vinden. Lege panden werken namelijk als een magneet op krakers, vandalen en andere kwaadwillenden. Door deze panden tijdelijk te voorzien van bewoners blijft de buurt leefbaar, de panden in goede staat én kunnen woningzoekenden voor een kleine prijs comfortabel wonen.

Daarom bieden we huurappartementen in Leeuwarden op basis van de Leegstandwet aan. Dit zijn tijdelijke huurappartementen waarbij je geen recht hebt op huurbescherming, maar waar je tegen een lage prijs voordelig kunt huren. Dit zijn vaak panden of woningen die op de nominatie staan voor sloop, renovatie of herstructurering. De oude bewoners zijn al vertrokken en de volgende fase laat op zich wachten. In deze overbruggingstijd (die soms jaren in beslag neemt) nemen wij het beheer van deze panden over en zorgen we ervoor dat bewoners op een fijne plek tijdelijk kunnen wonen. Bijvoorbeeld in deze huurappartementen in Leeuwarden. Benieuwd of er een plekje tussen zit dat aansluit op jouw wensen?

Bekijk ons aanbod

Gapph als vastgoedbeheerder voor jouw panden

Onze diensten gaan verder dan alleen leegstandbeheer. We zorgen er niet alleen voor dat leegstaande panden worden voorzien van de juiste (tijdelijke) bewoners of ondernemers, maar ook dat jij als vastgoedbeheerder, gemeente of woningcorporatie alles uit je panden haalt. Zo kunnen we je onder andere helpen met de volgende zaken:

Of je nu huurappartementen in Leeuwarden wilt verhuren of een vastgoedbeheer voor je panden zoekt: je vindt het bij Gapph.

Neem contact op

Woningaanbod

Goedkoop en tijdelijk wonen én de voordelen van een sociaal burencontact ervaren? Als bewoner van Gapph krijg je het allemaal. Bekijk ons woningaanbod of neem direct contact op.

Aanbod woonruimte

Gapph in beeld!

Gapph vastgoedbeheer
Logo KLB

    Naam (verplicht)

    E-mailadres (verplicht)

    Onderwerp

    Bericht