De winter staat voor de deur!

Dat kan vervelende gevolgen hebben voor uw pand. Daarom geven wij u een aantal tips om ervoor te zorgen dat uw pand zonder kleerscheuren de winter doorkomt.

Hou het warm
Wees er zeker van dat uw cv-installatie goed werkt en periodiek onderhoud heeft gehad. Controleer de druk in uw cv-installatie en vul deze bij als het nodig is. Laat de thermostaat op 10 graden staan en zet alle radiatoren op vorstvrij om bevriezing te voorkomen.

Controleer de buitenkant van uw pand
Controleer vooral uw dakpannen en de gevelbekleding. Eventuele gaten of zwakke plekken in de buitenkant van het pand kunnen leiden tot lekkages en onnodig warmteverlies.

Maak de (regen)goten leeg
In de herfst en winter is er meer kans op neerslag. Zorg dat alle goten vrij van bladeren en takken zijn, zodat het water goed afgevoerd kan worden. Zo voorkomt u verstoppingen en lekkages.

Sluit waterleidingen van buitenkraantjes af
Sluit waterleidingen van buitenkraantjes af en zorg dat ze zo leeg mogelijk zijn. Als het hard gaat vriezen kunnen leidingen waar water in staat knappen. Eventueel kunt u leidingen in garages of bergingen isoleren om bevriezing te voorkomen.