Sociale huurwoning in Leeuwarden

Als voormalige culturele hoofdstad van Europa heeft Leeuwarden veel moois te bieden. Zo geniet je als inwoner van de levendige, culturele omgeving en krijg je de mogelijkheid om te genieten van de natuurlijke schoonheid van het Friese platteland, haar meren én de Waddenzee.

Vind je het lastig om een geschikte woning te vinden voor jouw budget? Logisch dat je dan misschien zoekt naar een sociale huurwoning in Leeuwarden. We vertellen je op deze pagina meer over (de voordelen van) sociale huurwoningen én bieden een passend alternatief.

Ik zoek een (sociale) huurwoning in Leeuwarden

Wat houdt (het huren van) een sociale huurwoning in?

Sociale huurwoningen worden beschikbaar gesteld door woningcorporaties met als doel mensen met een lager inkomen een betaalbare huisvesting te bieden. De inkomensgrens hiervoor bedraagt 44.035 euro in 2023 voor een alleenstaande en voor meerpersoonshuishoudens ligt die grens op 48.625 euro. Ligt het inkomen hoger, dan kun je nog steeds in aanmerking komen voor een woning. Dat wordt wel een stuk lastiger: slechts 15% van al deze woningen is bedoeld voor mensen die boven de inkomensgrens vallen.

Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning (in Leeuwarden) moet je je inschrijven bij de gemeente of woningcorporatie. Je reageert op een woning die past bij je inkomen en gezinssamenstelling. Via de woningcorporatie hoor je dan of de sociale huurwoning aan jou wordt toegewezen.

Het nadeel van een sociale huurwoning is dat de wachtlijsten vaak lang zijn. Het duurt soms jaren om een sociale huurwoning (met uitzondering van urgentiegevallen) te bemachtigen. Vaak word je hierdoor gedwongen om te huren in de vrije huursector, waar de huurprijzen een stuk hoger liggen. Veel starters en studenten vallen hierdoor tussen wal en schip en zijn veroordeeld tot wonen in het ouderlijke huis. Gelukkig biedt Gapph een tijdelijk en betaalbaar alternatief op de sociale huurwoning in Leeuwarden: wonen op basis van de Leegstandwet.

Huren in Leeuwarden op basis van de Leegstandswet

Veel panden in de binnenstad en daarbuiten staan vaak leeg. Zonde, want in Leeuwarden – en de rest van het land – is de vraag naar woningen hoog. Het komt regelmatig voor dat deze panden een volgende fase in gaan (herstructurering, renovatie of sloop) en dat deze in de tussentijd stil staan.

Met verhuur op basis van de Leegstandwet matchen we woningzoekenden met deze leegstaande panden (in Leeuwarden én de rest van het land). Door de panden te voorzien van tijdelijke bewoners (of ondernemers) krijgen krakers geen kans en huurders betalen een fractie van de normale huurprijs. Een win-win situatie die ervoor zorgt dat jij als bewoner voordelig tijdelijk kunt huren in Leeuwarden.

Bekijk ons aanbod

Gapph als leegstandbeheerder voor jouw panden

Staat jouw pand op de nominatie voor de sloop, maar wil je in de tussentijd de buurt leefbaar houden? Of ben je veel tijd kwijt met het dagelijks beheer van je panden en zoek je naar een partij die dat voor je uit handen neemt?

Met meer dan 25 jaar ervaring binnen de vastgoedsector, helpen we je graag met jouw vastgoedvraagstuk. We matchen woningzoekenden aan jouw pand, zorgen voor dagelijks beheer en nemen alle administratieve rompslomp uit handen. We hebben een groot netwerk van enthousiaste woningzoekenden die in de startblokken staan om jouw pand in Leeuwarden te betrekken. Dankzij korte lijnen en ons grote netwerk, is jouw pand binnen no-time gevuld met de juiste bewoners of werkzoekenden en kun jij het dagelijks beheer uit handen geven.

Vastgoedbeheer door Gapph

Wil je meer uit je panden halen? Naast leegstandbeheer in Leeuwarden en de rest van Nederland, bieden we ook vastgoedbeheer aan. Wil jij alle activiteiten rondom pandbeheer uitbesteden en heb je behoefte aan aanvullende diensten om meer uit je vastgoed te halen? Zo helpen we jou als pandeigenaar:

Benieuwd wat we voor jou als vastgoed- of leegstandbeheerder kunnen betekenen?

Neem contact op

Woningaanbod

Goedkoop en tijdelijk wonen én de voordelen van een sociaal burencontact ervaren? Als bewoner van Gapph krijg je het allemaal. Bekijk ons woningaanbod of neem direct contact op.

Aanbod woonruimte

Gapph in beeld!

Gapph vastgoedbeheer
Logo KLB

    Naam (verplicht)

    E-mailadres (verplicht)

    Onderwerp

    Bericht