Tijdelijke huisvesting voor vluchtelingen

De luchtalarmen klinken oorverdovend en de schoten dichterbij dan ooit tevoren: de oorlog in je vaderland breekt uit waardoor het niet langer veilig is. Je volgende bestemming is onbekend. Het enige wat je weet is dat je je ooit zo veilige omgeving halsoverkop moet verlaten. Je pakt je belangrijkste spullen in en vertrekt samen met je familie naar een ander land. Een land waar het veilig is maar waar je de taal, cultuur en gebruiken niet kent.

Op deze pagina vertellen we je meer over hoe wij deze mensen zoveel mogelijk thuis laten voelen in Nederland. Want tijdelijke huisvesting voor vluchtelingen is hard nodig. Heb je als gemeente een vraag over tijdelijke huisvesting voor vluchtelingen?

Gapph draagt graag een steentje bij

Als leegstandbeheerder hebben wij panden in beheer die tijdelijk leegstaan. Samen met een aantal gemeenten en woningcorporaties hebben we de handen ineen geslagen om tijdelijke huisvesting voor vluchtelingen te bieden. Een aantal van die leegstaande panden zijn teruggegeven aan de gemeente zodat zij hier tijdelijk gehuisvest worden. De gemeente regelt de plaatsing, wij zorgen voor het dagelijks beheer. Denk aan sleuteloverdracht, reparaties en een aantal uur per dag op locatie voor vragen vanuit bewoners. De sociale begeleiding wordt vanuit de gemeente geregeld.

Woningkrapte en woonruimte voor vluchtelingen

Wordt de woningnood niet groter wanneer vluchtelingen huisvesting nodig hebben? Voor veel Nederlanders is het lastig om een woning te krijgen. Hierdoor is de woningnood voor ons als Nederlanders al groot en wordt het lastiger een woning te verkrijgen.

Door onze woonoplossingen is er extra ruimte voor vluchtelingen, waardoor hun komst minimale invloed heeft op jouw kansen binnen de woningmarkt. We bieden deze vormen van tijdelijke huisvesting voor vluchtelingen aan:

Modulaire woonunits

In samenwerking met verschillende partners kunnen vluchtelingen een modulaire woonunit (zowel nieuw- als gebruikt) huren of kopen. De modulaire woonunits zijn voorzien van alle Nederlandse standaarden. Denk hierbij aan een slaap- en woonruimte, een douche en een keuken. Ze staan in een levendige omgeving, waardoor ze zich sneller thuisvoelen en contact maken met anderen.

Zodra de woonunits overbodig worden, dan worden ze voor een ander doel ingezet of komt de locatie weer beschikbaar.

Gemengd wonen-projecten

De beste manier om in een nieuw land te integreren, is door je te mengen met de lokale bevolking. Onze gemengd wonen-projecten stimuleren dit. Onze panden met Nederlandse bewoners worden aanvullend bewoond door vluchtelingen. Vaak hebben deze Nederlandse bewoners een sociale achtergrond, hierop worden zij geselecteerd. De Nederlandse bewoners kunnen tegen lage woonlasten wonen, terwijl ze in ruil af en toe vinger aan de pols houden bij hun medebewoners. Denk aan een praatje op de gang, hulp bij het aanvragen van documenten of de Nederlandse taal aanleren. Een win-win situatie.

Vluchtelingen tijdelijk huisvesten in jouw gemeente?

Leegstaande panden zijn een no-go: ze trekken de verkeerde aandacht van krakers en vandalisten. Leegstaande panden niet gehandhaafd door politie. Om dit tegen te gaan is het van groot belang om de panden te voorzien bewoners of ondernemers. Het verkleint niet alleen de risico’s in de buurt, maar gaat ook verpaupering tegen.

Heeft jouw gemeente leegstaand vastgoed dat kan dienen als opvang van vluchtelingen?  Van transport tot turn-key opleveringen. Wij helpen. Het dagelijks-, technisch- en financieel beheer kan allemaal door ons worden verzorgd. Neem contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Neem contact op

Woningaanbod

Goedkoop en tijdelijk wonen én de voordelen van een sociaal burencontact ervaren? Als bewoner van Gapph krijg je het allemaal. Bekijk ons woningaanbod of neem direct contact op.

Aanbod woonruimte

Gapph in beeld!

Gapph vastgoedbeheer
Logo KLB

    Naam (verplicht)

    E-mailadres (verplicht)

    Onderwerp

    Bericht