Vijf jaar Gapph

Vijf jaar Gapph. Het is nú al zover. Ik keek daarom eens even over mijn schouder. Dat in de binnenstad van Den Bosch gevestigde kantoortje met grootse plannen, heeft stiekem al best veel verwezenlijkt. Méér dan ik had durven dromen zelfs.
In 2013 begonnen we met z’n tweeën. Met als doel: op een creatieve en flexibele manier invulling geven aan leegstandvraagstukken, vooral op de zakelijke markt. Het ging snel. In 2014 kwam Jeroen Fanchamps aan boord. In 2015 maakten we een grote sprong door de overname van Interim Vastgoedbeheer (Nederland en België). Het markeert het beginpunt van een nieuwe focus die ons ook vandaag nog past als een warme jas.

Een bijdrage leveren

Maar terug naar toen. Wat was het een spannende tijd. Wij als kleinduimpje lijfden een grote naam in. Plots hadden we zo’n 30 nieuwe collega’s. We konden de mouwen opstropen! Overigens, geen moment was ik bang dat het ons niet zou lukken. We waren overtuigd van onze visie op kwalitatief vastgoedbeheer. Niet alleen streefden we de allerbeste dienstverlening na. Ook kwaliteit van wonen, werken en leven stond van meet af aan centraal. Leegstandbeheerders droegen en namen wat ons betreft veel te weinig verantwoordelijkheid op het vlak van leefbaarheid. Juist door actiever in de wijk aanwezig te zijn en een bijdrage te leveren aan die leefbaarheid, creëerden we toegevoegde waarde. Corporaties pakten deze ondersteuning met beide handen aan. Hun focus lag immers, vaak noodgedwongen en om financiële redenen, op het functionele beheer van hun gebouwen.

High-fivend het kantoor door

Ons tot dan toe grootste succes behaalden we in 2016 toen we de aanbesteding van De Alliantie wonnen. In één klap kregen we er gefaseerd honderden woningen in beheer bij. Het verlossende telefoontje ging gepaard met veel gejuich en geschreeuw. We hadden 10 andere partijen verslagen. Al high-fivend gingen we het kantoor door. Natuurlijk omdat dit zakelijk gezien veel betekende, maar ook omdat het een ultieme bevestiging was dat maatschappelijk en commercieel succes heel goed samengaan. Onze visie werd gehoord en begrepen. Het gaf ons zelfvertrouwen een enorme boost. Daarnaast bracht het ons in rap tempo nog veel meer mooie projecten. We wonnen ook de aanbesteding van BrabantWonen en startten met Heijmans Plan-B in Eindhoven. Daarnaast werden bestaande samenwerkingen intensiever en kwamen er ook prachtige pareltjes op ons pad. Bijvoorbeeld de herbestemming van Klooster Mariënburg in ‘s-Hertogenbosch. Ons sociale karakter komt misschien nog het beste tot uitdrukking in het bijzondere project van de herbestemming van het Ministerie van Sociale Zaken in Den Haag. Daar wonen studenten en statushouders samen en laten we zien dat betrokkenheid de sleutel is tot succes voor bewoners en belanghebbenden in de breedste zin van het woord.

Het sociale hart klopt

Eén van de mooiste dingen die we recent hebben verwezenlijkt, is toch wel het in het leven roepen van Gapph Together. Onder deze vlag organiseren we activiteiten en evenementen die leefbaarheid en sociale interactie vergroten in de wijken en buurten waarin we actief zijn. Het is geweldig om te zien wat we hiermee bereiken. Het sociale hart klopt bij Gapph en bij elke activiteit is dat voelbaar. We hebben dat samen voor elkaar gebokst!

Pingpong

Binnenkort gaan we als team uitgebreid stilstaan bij ons vijfjarig bestaan. Althans, we gaan vooral niet stilzitten, maar juist lekker op pad. Onze mijlpaal vieren in Barcelona! Daarnaast hebben we onlangs al onze regiokantoren een tafeltennistafel cadeau gedaan. Bij Gapph willen we namelijk graag winnen, maar ook altijd plezier hebben. Beide doen we samen! Ik heb gehoord dat de eerste competities al opgezet zijn. Ook dat zijn geluksmomentjes in ons ambitieuze bedrijf waar we werken voor en met elkaar.

Nieuwe dromen

‘Waar staan we dan over vijf jaar?’, hoor ik mezelf al denken. We mogen nu al over de landsgrenzen kijken. Dat was altijd al een ambitie. Daarnaast heb ik zeker meer dan genoeg dromen. Bijvoorbeeld Europees marktleider worden, maar dan wel met de huidige kwaliteit. Dat doel wil ik bovendien heel graag bereiken met het bevlogen en ervaren team dat er nu staat. Want wat ben ik trots op ons. Dat gevoel vasthouden is absoluut ook een doel waar ik 100 procent voor ga. Wij allemaal trouwens. Ik kijk nu al uit naar mijn volgende terugblik!