Gapph wint Europese aanbesteding Wageningen University & Research

Risicodragend aanhuren van complex Computechnion Wageningen University & Research

De 96 studentenkamers in het Computechnion, gelegen aan Dreijenplein 2 in Wageningen, worden vanaf januari 2021 verhuurd en beheerd door Gapph Vastgoedbeheer. Gapph huurt het complex de komende 4,5 jaar risicodragend aan. Door het winnen van deze Europese aanbesteding breidt zij haar samenwerking met eigenaar Wageningen University & Research (WUR) verder uit. WUR kan zich door het uitbesteden van de exploitatie focussen op haar kernactiviteiten. In het complex wonen sinds 2015 studenten die onzelfstandige studentenkamers huren op basis van de Leegstandwet.

 WUR en Gapph werken al jaren tot volle tevredenheid samen. “Gapph kijkt uit naar de uitbreiding van deze samenwerking! WUR wordt door ons volledig ontzorgd. Voor de studenten zijn wij het eerste aanspreekpunt. Ook met andere belanghebbenden houden wij veel contact. Gapph heeft veel ervaring met de verhuur en het beheer van dergelijke grote projecten”, aldus Johan van Haaster, Algemeen Directeur Gapph Vastgoedbeheer.

Gapph zet een stap verder
Waar de focus in de markt voorheen vooral lag op leegstandbeheer om panden te beschermen, gaat Gapph een stap verder. “We richten ons bij diverse projecten steeds vaker op vastgoedbeheer en risicodragend aanhuren, waarbij we de risico’s voor de eigenaar wegnemen,” zegt Johan. “Vaak zijn dit langjarige projecten. Ook bij dit project dat een looptijd van 4,5 jaar kent. Hierdoor hebben we de tijd écht wat te realiseren voor zowel WUR, de studenten als de omgeving.”

Wanneer Gapph een pand aanhuurt, neemt zij het volledige risico op zich. Zowel het debiteuren- als het leegstandrisico neemt Gapph over. Gapph verzekert WUR daarnaast van een gegarandeerde inkomstenstroom én een stuk duidelijkheid. Gapph streeft altijd naar de hoogste kwaliteit en onderscheidt zich daarmee in de markt. Zij biedt zekerheid aan haar opdrachtgevers. Hiermee wil Gapph laten zien dat ze echt gelooft in het project.

Aanwezigheid op locatie
Alle 96 lopende contracten worden door Gapph overgenomen. De huidige bewoners die verdeeld over 6 woongroepen wonen, kunnen op hun eigen plek blijven wonen. Gapph ziet er met een ervaren team van vastgoedbeheerders op locatie op toe dat het gebouw representatief blijft en dat de omgeving veilig en beheersbaar blijft.

Informatieavond
Gapph Vastgoedbeheer zet zich in om de leefbaarheid in en rondom het complex te optimaliseren. Daarom organiseert Gapph bij aanvang van het beheer en zodra de coronamaatregelen dit toelaten een informatieavond. Gapph nodigt hiervoor graag betrokken partijen uit, waaronder de studenten van Computechnion, omwonenden en WUR. Tijdens deze avond staat de deur voor iedereen open, zodat er kennis gemaakt kan worden, vragen gesteld kunnen worden en informatie met elkaar gedeeld kan worden.

— Einde bericht —

Voor vragen met betrekking tot het beheer kunt u contact opnemen met Gapph Vastgoedbeheer.

Johan van Haaster | [email protected] | 06 31 95 57 74 | www.gapph.nl