Huurwoningen studenten

Huurwoningen voor studenten: het is als student lastig om een fijne, eigen plek te vinden in de buurt van je studie. Of je betaalt de hoofdprijs voor een kleine kamer. Dat moet anders: wij helpen met het vinden van betaalbare huurwoningen voor studenten. Dat doen we op verschillende manieren – op deze pagina vertellen we er meer over.

Bekijk direct de verschillende woningen

Wonen in een antikraakwoning

Denk je aan antikraak woningen, dan denk je misschien aan een tochtige woning en krakende deuren. Het tegendeel is waar: de meeste antikraakpanden van Gapph zijn goed onderhouden – en juist door er bewoners in te plaatsen, gaan we verval van de panden tegen. Het is een win-winsituatie: jij als bewoner ontvangt een bruikleenovereenkomst waardoor je als student voordelig op jezelf woont. En ondertussen wordt leegstand van het pand – en dus verloedering – tegengegaan.

Studeer je tijdelijk in een andere woonplaats en zoek je een plek om op eigen benen te staan? Een antikraakwoning biedt de uitkomst. Je kunt het contract maandelijks opzeggen en het is bedoeld als tijdelijk onderkomen – totdat je de volgende stap op de woningmarkt hebt genomen. Je hebt bij een antikraakwoning geen huurbescherming.

Bekijk het aanbod tijdelijke woonruimtes

Tijdelijke woonruimtes met een sociaal karakter

Naast de flexibele woonvormen en contracten, staat Gapph ook bekend om het sociale en maatschappelijke karakter. Zo doen onze vastgoedbeheerders er alles aan om de saamhorigheid in de buurt verbeteren – door verschillende buurtinitiatieven te organiseren. Daarnaast zetten we ons graag – met onze bewoners – in voor de samenleving. Vanuit Gapph Together worden er verschillende evenementen georganiseerd. Denk aan samen de buurt opruimen, samen met de buren Pasen vieren of met z’n allen de gezamenlijke aula opknappen. Deel uitmaken van de Gapph-community? Schrijf je in!

Huurwoningen voor studenten op basis van de Leegstandwet

Soms komt het voor dat een pand tijdelijk leegstaat. Het pand wordt bijvoorbeeld gerenoveerd, krijgt een andere bestemming of staat op de wachtlijst voor sloop. Het pand staat leeg, er wordt niet gehandhaafd en daardoor trekt het mogelijk krakers, vandalisten en andere kwaadwillenden aan. De grootste nachtmerrie van een pandeigenaar en omwonenden.

Wij voorkomen leegstand door bewoners contracten aan te bieden op basis van de Leegstandwet. Als student kun je hier tijdelijk wonen – tegen een fijne prijs. In tegenstelling tot antikraak wonen heb je iets meer zekerheid. Zo heb je – bij opzegging vanuit de eigenaar – iets meer tijd om een vervangende woning te vinden.

Campuscontracten

Ga je studeren in een andere stad? Dan heb je misschien helemaal geen zin om iedere dag uren tijd kwijt te zijn met reizen in het OV. Maar een studentenwoning vinden is in veel steden een groot probleem. Maar wist je dat wij samenwerken met een aantal onderwijsinstellingen (waaronder in Middelburg en Den Bosch) om studenten te huisvesten? Je vindt dan een huurwoning op basis van een campuscontracten. Dit contract is gekoppeld aan de inschrijving van je opleiding – en je kunt er blijven wonen zolang je aan de onderwijsinstelling studeert.

Vaak wordt er wel een inkomenseis gesteld die niet hoger is dan een bepaald bedrag, zodat iedere student een gelijke kans heeft om een woning te bemachtigen. Ben je afgestudeerd of sta je om een andere reden niet meer ingeschreven? Dan wordt je contract beëindigd.

Commerciële verhuur

Steeds meer vastgoedeigenaren schakelen onze hulp in om hun panden te onderhouden en beheren door ons. Daarom bieden we ook steeds vaker huurwoningen voor studenten. Voor het wonen op basis van commerciële of normale verhuur, teken je een gewone huurovereenkomst en betaal je de reguliere huurprijzen uit de markt.

Of je nu in de stad van je universiteit wil wonen of toch liever dicht bij je ouders: Gapph heeft overal in Nederland panden en dus voor ieder wat wils. Op zoek naar een huurwoning als student? Bekijk ons ruime en wisselende aanbod via de website en vind jouw nieuwe, tijdelijke woonruimte.

Bekijk het aanbod van Gapph

Een huurwoning als student via Gapph?

Klaar voor de volgende stap op de woningmarkt? Met ons goedkopere alternatief op huurwoningen helpen we jou aan een fijne, tijdelijke woning. Of je nu op zoek bent naar een atelier of je eerste studentenkamer: wij staan voor je klaar. Via Gapph wonen? Dan kies je voor de volgende voordelen:

 • Wonen tegen lage kosten
 • Wonen op unieke locaties
 • Een fijne plek die je omtovert tot je huis
 • Een vast aanspreekpunt die regelmatig op locatie is voor al je vragen, suggesties en eventuele reparaties
 • Een plek waar sociaal contact hoog in het vaandel staat: een goede buur is beter dan een verre vriend!
Schrijf je in

Ben je pandeigenaar of werkzaam bij een gemeente of woningcorporatie – en (tijdelijke) leegstand in je panden tegenaan? Ontdek wat Gapph voor jou kan betekenen.

Woningaanbod

Goedkoop en tijdelijk wonen én de voordelen van een sociaal burencontact ervaren? Als bewoner van Gapph krijg je het allemaal. Bekijk ons woningaanbod of neem direct contact op.

Aanbod woonruimte

Gapph in beeld!

Gapph vastgoedbeheer
Logo KLB

  Naam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Bericht