Gapph heeft samen met de gemeente Etten-Leur vorm gegeven aan een samenlevingsvorm waarbij statushouders een belangrijke rol spelen. Aan de Kerkstraat binnen de gemeente Etten-Leur hebben 5 alleen reizende statushouders op vrijdag 15 april jl. hun intrek genomen. Zij verruilen hiervoor hun verblijf in de verschillende asielzoekerscentra verspreid over Zuid-Nederland.

Samen leven
Binnen enkele weken worden zij vergezeld door 6 reguliere woningzoekenden en kan het sociale leven en wonen beginnen. De bewoners delen straks keuken, badkamer en woonkamer. Voor de gerespecteerde privacy beschikken de bewoners over een eigen slaapkamer. Door statushouders en autochtone bewoners samen te huisvesten hoopt de gemeente dat de integratie sneller verloopt.

Gezamenlijke inspanning

Gapph biedt deze ‘nieuwe’ beheervorm met veel enthousiasme aan. Voor dit project wordt Gapph bijgestaan door welzijnsorganisatie Surplus, die op vrijwillige basis de begeleiding van de statushouders ter hand nemen. Door de gezamenlijke inspanning van diverse betrokken partijen wordt de basis gelegd voor sociale integratie en maatschappelijke betrokkenheid. Gapph ziet kansen om aan dit mooie initiatief ook buiten de gemeente Etten-Leur vervolg te geven.