Tijdelijke woonruimte

Hoewel de hypotheekrentes stijgen en daardoor het aanbod in koophuizen iets toeneemt – is het nog steeds lastig om een eigen plek te vinden. Tegen elkaar opbieden, geen hypotheek kunnen bemachtigen of torenhoge huurprijzen zijn nog steeds aan de orde van de dag. Vooral starters en studenten hebben hieronder te lijden: het is vaak onmogelijk om op eigen benen te staan. Het gevolg? Veel jongeren blijven thuis wonen of delen noodgedwongen een woning. Onacceptabel, vinden wij. Daarom kun je via Gapph je tijdelijke woonruimte vinden als opstap naar de huizenmarkt. Benieuwd hoe het werkt? Lees er op deze pagina meer over.

Een tijdelijke woonruimte vinden via Gapph

Het wordt jongeren niet makkelijk gemaakt om op eigen benen te staan. En dat terwijl er veel panden tijdelijk leegstaan – omdat de buurt wordt herontwikkeld of een pand een andere bestemming krijgt. De oude bewoners of gebruikers zijn vertrokken en totdat de volgende fase start, staan de panden leeg. Het perfecte moment om bewoners hier te vestigen en er een tijdelijke woonruimte van te maken. Een win-winsituatie: bewoners kunnen tijdelijk voor een fijne prijs op eigen benen staan en de panden blijven in gebruik. Hierdoor blijven buurtverloedering en achterstallig onderhoud bespaard.

Bekijk ons aanbod

De verschillende woonvormen

Wat tijdelijk wonen via Gapph zo bijzonder maakt? Het voordeel van tijdelijk wonen is dat je op bijzondere plekken woont, door heel het land. En vooral tegen lage maandelijkse kosten. Daarnaast bieden we bij tijdelijke woonruimten verschillende contractvormen aan, zodat er altijd een aansluit bij jouw wensen. Die verschillende contractvormen lichten we hieronder verder uit.

Tijdelijke woonruimtes op basis van bruikleencontracten

Een alternatief voor reguliere huur is wonen op basis van een bruikleenovereenkomst. Bij een bruikleenovereenkomst ‘leent’ de eigenaar het pand tijdelijk uit. Deze overeenkomst is van tijdelijke aard en de bewoner betaalt geen huur, maar een vergoeding om hier tijdelijk te wonen. Als bewoner heb je geen huurbescherming. Bij een bruikleenovereenkomst staat flexibiliteit voorop: daarom zijn de maandelijkse lasten laag. De wederzijdse opzegtermijn is minimaal 28 dagen. Een back-up woonruimte hebben op het moment dat het contract afloopt, is daarom belangrijk. Al proberen we vooraf zo duidelijk mogelijk in kaart te brengen hoe lang je in het pand kunt blijven wonen.

Huren op basis van de Leegstandwet

Wel de lusten van tijdelijk wonen, maar iets meer zekerheid? Dat is huren op basis van de Leegstandwet. Wanneer woningen op de nominatie staan om gesloopt te worden, kunnen deze op grond van de Leegstandwet tijdelijk verhuurd worden (TVL – Tijdelijke Verhuur Leegstandwet). Voor een tijdelijke huurwoning op basis van TVL heb je een huurcontract voor minimaal een half jaar en een opzegtermijn van drie maanden vanuit de verhuurder.

Studentenhuisvesting met campuscontracten

Als student wil je natuurlijk niet iedere dag veel tijd kwijt zijn met reizen van en naar je opleiding. Maar iets huren in het centrum van je studentenstad? Onbetaalbaar! Gelukkig werken we samen met een aantal hogescholen en universiteiten – onder andere in Middelburg, Breda en Den Bosch – om studenten te voorzien van een betaalbare, tijdelijke woonruimte.

Op basis van het campuscontract – een huurcontract dat gekoppeld is aan de inschrijving van de onderwijsinstelling – kunnen studenten gebruikmaken van een pand dat Gapph beheert, zolang ze hier studeren. Ze wonen niet alleen op een centrale locatie in de buurt van de onderwijsinstelling – ze wonen ook samen met gelijkgestemden.

Door het hele land bieden we woonruimtes op basis van reguliere verhuur, bruikleenovereenkomsten, de Leegstandwet en campuscontracten. Zoek je een tijdelijke woonruimte als opstap naar de woningmarkt? Bekijk ons aanbod en schrijf je in.

Bekijk het aanbod tijdelijke woonruimtes

Tijdelijke woonruimtes met een sociaal karakter

Naast de flexibele woonvormen en contracten, staat Gapph ook bekend om het sociale en maatschappelijke karakter. Zo doen onze vastgoedbeheerders er alles aan om de saamhorigheid in de buurt verbeteren – door verschillende buurtinitiatieven te organiseren. Daarnaast zetten we ons graag – met onze bewoners – in voor de samenleving. Vanuit Gapph Together worden er verschillende evenementen georganiseerd. Denk aan samen de buurt opruimen, samen met de buren Pasen vieren of met z’n allen de gezamenlijke aula opknappen. Deel uitmaken van de Gapph-community? Schrijf je in!

Een tijdelijke woonruimte via Gapph

Klaar voor de volgende stap op de woningmarkt? Met ons goedkopere alternatief op huurwoningen helpen we jou aan een fijne, tijdelijke woning. Of je nu op zoek bent naar een atelier of je eerste studentenkamer: wij staan voor je klaar. Via Gapph wonen? Dan kies je voor de volgende voordelen:

  • Wonen tegen lage kosten
  • Wonen op unieke locaties
  • Een fijne plek die je omtovert tot je huis
  • Een vast aanspreekpunt die regelmatig op locatie is voor al je vragen, suggesties en eventuele reparaties
  • Een plek waar sociaal contact hoog in het vaandel staat: een goede buur is beter dan een verre vriend!
Schrijf je in

Ben je pandeigenaar of werkzaam bij een gemeente of woningcorporatie – en (tijdelijke) leegstand in je panden tegenaan? Ontdek wat Gapph voor jou kan betekenen.

Woningaanbod

Goedkoop en tijdelijk wonen én de voordelen van een sociaal burencontact ervaren? Als bewoner van Gapph krijg je het allemaal. Bekijk ons woningaanbod of neem direct contact op.

Aanbod woonruimte

Gapph in beeld!

Gapph vastgoedbeheer
Logo KLB

    Naam (verplicht)

    E-mailadres (verplicht)

    Onderwerp

    Bericht