Antikraak Leeuwarden

Het afgelopen decennia heeft er een grote verandering plaatsgevonden in huurland. Zo slokt de huurprijs een groot deel van je inkomen op en is hetgeen wat je ervoor terugkrijgt gering. De kwaliteit van huurwoningen is niet altijd optimaal. Jij zoekt een goedkope plek in Leeuwarden om te wonen. Maar niemand vertelde je vooraf over de gure tocht, die kapotte radiator of het luidruchtige gestamp van je bovenburen door je gehorige plafond heen.

Jij verdient beter dan dit. Een alternatief hierop is antikraak wonen in Leeuwarden. Fijne woningen tegen lage maandelijkse lasten. Lees op deze pagina meer over antikraak wonen in Leeuwarden en bekijk ons beschikbare aanbod.

Bekijk ons (antikraak) aanbod in leeuwarden

Antikraak wonen in Leeuwarden

Kies je voor een (antikraak) woning in Leeuwarden via Gapph, dan is de vastgoedbeheerder één belletje van je vandaan. Je contactpersoon staat voor je klaar voor reparaties, onderhoud en vragen.

Bij antikraak wonen denk je misschien aan een donker en oud pand. Niets is minder waar: antikraak wonen in Leeuwarden is juist hartstikke gezellig. De panden worden goed onderhouden, de vastgoedbeheerder is wekelijks in het pand te vinden en je ontmoet veel gelijkgestemden. Een goede buur is tenslotte beter is dan een verre vriend, vinden wij. We stimuleren wij sociaal contact tussen jou en je buren en vindt er regelmatig een evenement in je buurt plaats. Een leefbare buurt is belangrijk en daar dragen we met z’n allen ons steentje aan bij.

Wat houdt antikraak in Leeuwarden in?

Staan panden leeg, dan trekt dat als een magneet krakers aan. Het gevolg? De buurt verloedert, de kwaliteit van panden gaat achteruit en pandeigenaren of gemeentes missen inkomsten. Met antikraak in Leeuwarden (en de rest van Nederland) gaan we deze ontwikkelingen tegen.

Op het moment dat een pand leeg komt te staan, schieten onze vastgoedbeheerders direct in regelmodus. We hebben nauw contact met onze bewoners en geïnteresseerden op de wachtlijst, waardoor we binnen no-time nieuwe bewoners voor een pand hebben gevonden.

(Antikraak) wonen in Leeuwarden

De meeste bewoners zijn het met ons eens: Leeuwarden is een prachtige stad om in te wonen. Wist je bijvoorbeeld dat het de culturele hoofdstad van Europa was in 2018? Daarnaast hangt er een gezellige en gastvrije sfeer: de perfecte stad om als student te wonen, of als je als ‘young professional’ houdt van wat gezelligheid na het werk.

In de wijk Heechterp in Leeuwarden krijgen we gefaseerd meerdere appartementen en woningen in beheer. Binnen 10 minuten sta je met de fiets in hartje centrum. Op basis van de Leegstandwet of antikraak in Leeuwarden wonen?

Bekijk ons aanbod

De voordelen van antikraak wonen in Leeuwarden

Antikraak wonen in Leeuwarden is een unieke manier van wonen, het biedt ook behoorlijk wat voordelen, waaronder:

 • Veel flexibiliteit
 • Wonen tegen een lage prijs
 • Het is maandelijks opzegbaar
 • Je woont vlakbij het centrum van Leeuwarden
 • Je hebt binnen no-time de sleutel van je woning
 • De mogelijkheid om op een unieke locatie te wonen
 • Antikraak-aanbod in grote steden en door het hele land
 • Andere gelijkgestemden (studenten en starters) in de buurt

Wonen in Leeuwarden op basis van de Leegstandwet

We benoemden het net al kort: je kunt niet alleen op basis van antikraak in Leeuwarden wonen, maar ook basis van de Leegstandwet. Op het moment dat jouw antikraak woning opgezegd wordt, moet je verhuisteam paraat staan. De sleutel moet namelijk binnen 28 dagen worden ingeleverd. Zorg er dus voor dat je ouders je slaapkamer nog niet omtoveren tot fitnessruimte of je beste vriend zijn slaapbank niet op Marktplaats zet: houd een back-up woonruimte altijd achter de hand.

Een alternatief op antikraak in Leeuwarden is wonen op basis van Leegstandwet. Wel de lusten, niet de lasten. Je krijgt een contract van minimaal zes maanden en bij opzegging vanuit de verhuurder heb je minimaal drie maanden de tijd om een alternatieve woonruimte te bemachtigen. Je kunt bij ons wonen op basis van antikraak en de Leegstandwet in Leeuwarden. Schrijf je alvast in, zodat je wellicht op korte termijn een tijdelijke woning in Leeuwarden bemachtigt.

Schrijf je in

Wonen op basis van de Leegstandswet óf antikraak in Leeuwarden [h2]

Al 25 jaar lang helpen we mensen bij het zoeken van hun goedkope droomwoning. Of dit nu op basis van de Leegstandswet óf antikraak wonen is. Onze bewoners kunnen hun woning voor zowel werk- als woondoeleinden gebruiken. Of je nu op zoek bent naar een atelier of je eerste studentenkamer: wij staan voor je klaar. Wil je via Gapph huren? Dan kies je voor de volgende voordelen:

 • Wonen tegen lage kosten
 • Wonen op unieke locaties
 • Een fijne plek die je omtovert tot je huis
 • Een vast aanspreekpunt die regelmatig op locatie is voor al je vragen, suggesties en eventuele reparaties
 • Een plek waar sociaal contact hoog in het vaandel staat: een goede buur is beter dan een verre vriend!
Bekijk alle woningen

Woningaanbod

Goedkoop en tijdelijk wonen én de voordelen van een sociaal burencontact ervaren? Als bewoner van Gapph krijg je het allemaal. Bekijk ons woningaanbod of neem direct contact op.

Aanbod woonruimte

Gapph in beeld!

Gapph vastgoedbeheer
Logo KLB

  Naam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Bericht