Goedkope huurwoningen

Nederland kampt al jaren met een oververhitte woningmarkt. De huizenprijzen stegen de afgelopen vijf jaar met gemiddeld 8% per jaar en in 2021 was er sprake van een tekort aan 279.000 woningen. Vooral als starter of student heb je het niet makkelijk: de mooiste huurhuizen- en appartementen worden vaak voor je neus weggekaapt en de huurprijzen stijgen door het dak.

Toch zijn er mogelijkheden om de perfecte goedkope huurwoningen te vinden. Dit kan door tijdelijk te huren op basis van de Leegstandwet. Hiermee omzeil je alle commerciële verhuur en daarbij een hoop teleurstellingen. Bij Gapph bieden we woonruimten door het hele land aan op basis van de Leegstandwet, tegen aantrekkelijke maandelijkse kosten.

Wat is tijdelijk huren op basis van de Leegstandwet?

Op het moment dat bedrijven besluiten van pand te wisselen, een woningcorporatie ervoor kiest een flat te renoveren of een bouwbedrijf de opdracht heeft gekregen een pand te slopen, gaat er vaak eerst enige periode aan vooraf. De oude bewoners zijn vertrokken naar een nieuwe woning en het pand staat soms enkele jaren leeg. Deze onbeheerde panden zijn automatisch een trekpleister voor vandalisten en krakers. Verloederde panden zorgen voor een minder aantrekkelijk straatbeeld, waardoor de leefbaarheid in de buurt afneemt.

Om dit te voorkomen heeft Gapph de ultieme win-win situatie gecreëerd: zo kunnen starters en studenten tegen een kleine bijdrage gebruik maken van een tijdelijke woning, waardoor de panden niet meer onbeheerd blijven. Hierbij gaan de tijdelijke bewoners een contract aan van minimaal zes maanden. Wordt het pand gesloopt? Je wordt dan drie maanden voor de einddatum op de hoogte gesteld, zodat je voldoende tijd hebt om verder rond te neuzen. Wonen bij Gapph is het beste alternatief op een goedkope huurwoning en laat jou de eerste stappen op de woningmarkt zetten.

Een alternatief op goedkoop huren: antikraak wonen

Een andere manier om een goedkope huurwoning te bemachtigen is door antikraak wonen. Dit lijkt op wonen op basis van de Leegstandwet, maar biedt iets minder flexibiliteit. De opzegtermijn is, net als de minimale termijn, slechts 28 dagen. Het is daarom belangrijk dat je een vriend, familielid of andere ruimte hebt om op terug te kunnen vallen. Gapph helpt je graag bij je zoektocht naar een goedkope woning, op basis van de Leegstandwet en antikraak wonen.

Bekijk alle woningen in ons aanbod

Goedkoop een huis huren via Gapph

Al meer dan 25 jaar bieden we vernieuwende oplossingen binnen leegstand– en vastgoedbeheer. Zodra er een nieuw aanbod online komt proberen we als vastgoedbeheerder snel te schakelen met de nieuwe bewoners. Ons motto? Thuis in elke ruimte. Zo biedt het huren op basis van de Leegstandwet je de mogelijkheid jouw thuis te creëren in de meest unieke gebouwen. Denk hierbij aan zorginstellingen of oude kantoren. De voordelen van goedkoop huren via Gapph:

 • Wonen tegen lage kosten
 • Wonen op unieke locaties
 • Een fijne plek die je omtovert tot je huis
 • Ruim 25+ jaar ervaring in de vastgoedmarkt
 • Een vast aanspreekpunt die regelmatig op locatie is voor al je vragen, suggesties en eventuele reparaties
 • De grootste leegstand- en vastgoedbeheerder van Europa
 • Een plek waar sociaal contact hoog in het vaandel staat: een goede buur is beter dan een verre vriend!

Interesse in een van de woningen?

Schrijf je in

Woningaanbod

Goedkoop en tijdelijk wonen én de voordelen van een sociaal burencontact ervaren? Als bewoner van Gapph krijg je het allemaal. Bekijk ons woningaanbod of neem direct contact op.

Aanbod woonruimte

Gapph in beeld!

Gapph vastgoedbeheer
Logo KLB

  Naam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Bericht