Met spoed een huurwoning

Soms lopen zaken anders dan gepland. Een onverwachte verandering in je privéleven, een carrièreswitch of je huisgenoot die je zonder pardon op straat zet: een aantal redenen die ervoor zorgen dat je met spoed een huurwoning zoekt. Wij helpen je graag in deze zoektocht.

Bekijk onze beschikbare huurwoningen

Wanneer kom je in aanmerking voor een huurwoning met spoed?

Ondanks dat de woningmarkt oververhit is, kom je in sommige gevallen in aanmerking voor een woning met spoed. Je krijgt dan bij de woningcorporatie voorrang op een sociale huurwoning. Hiervoor heb je een urgentieverklaring – ook wel voorrangsverklaring genoemd – nodig.

Wanneer kom je via de woningcorporatie in aanmerking voor een spoedwoning?

Een aantal scenario’s zorgen ervoor dat je mogelijk een urgentieverklaring krijgt. Bijvoorbeeld:

 • Je hebt geldproblemen die buiten jouw schuld om zijn ontstaan
 • je bent ernstig ziek of je hebt een beperking, waardoor je niet meer in je huidige woning kunt wonen
 • Je relatie is beëindigd en je moet met je kind(eren) het huis uit
 • Je woning wordt gesloopt

Dit zijn dringende situaties waardoor je met spoed een huurwoning kunt krijgen. De exacte regels verschillen hiervoor per woningcorporatie of gemeente. Vaak wordt er een woning in de eigen gemeente toegewezen: je hebt meestal geen keuze uit meerdere opties.

Geen urgentieverklaring, maar toch met spoed op zoek naar een huurwoning

Er kunnen andere redenen zijn waardoor je met spoed een huurwoning zoekt, maar waarvoor je geen urgentieverklaring krijgt. Bijvoorbeeld omdat je als starter het ouderlijk huis wilt verlaten of als student in een andere stad gaat studeren. Je hebt het gevoel dat je leven on-hold wordt gezet: je krijgt geen voet tussen de deur op de reguliere huurmarkt en de wachtlijsten voor sociale huur zijn enorm. Bij Gapph kun je alsnog snel in aanmerking komen voor een huurwoning. Naast commerciële huur bieden we ook nog andere type overeenkomsten aan:

Huren op basis van de Leegstandwet

In jouw situatie biedt wonen op basis van de Leegstandwet misschien wel een uitkomst. Dit zijn panden die bijvoorbeeld op de nominatielijst staan om gesloopt of gerenoveerd te worden. De oude activiteiten of bewoners zijn verhuisd en het pand staat tijdelijk leeg. De nieuwe fase laat nog even op zich wachten. Zonde. Daarnaast zijn leegstaande panden geen visitekaartje voor de wijk.

Met huren op basis van de Leegstandwet wordt het pand tijdelijk bewoond. Woningzoekers kunnen voor een fijne prijs huren en de panden staan hierdoor niet leeg. Een win-winsituatie.

In een pand wonen op basis van een bruikleenovereenkomst

Wonen op basis van een bruikleenovereenkomst (ook wel antikraak genoemd) is een fijne, eerste stap op de woningmarkt. Je betaalt een fractie van de normale huurprijs en kunt hier tijdelijk wonen. Zo sta je alvast op eigen beenen kunt vanuit hier verder zoeken naar een geschikte woning.

Met spoed een huurwoning via campuscontracten

We hebben met verschillende onderwijsinstellingen door het hele land de handen ineengeslagen. Veel studenten hebben moeite met het vinden van een geschikte woonruimte in de buurt van hun hogeschool of universiteit. Wij beheren een aantal panden (onder andere in Middelburg en ‘s-Hertogenbosch) waar studenten voorrang krijgen op huisvesting. Dit werkt op basis van campuscontracten: zolang je als student staat ingeschreven bij de onderwijsinstelling, krijg je voorrang op huisvesting in deze panden.

Commerciële verhuur

Naast de alternatieve vormen van huisvesting, bieden we ook huurwoningen op basis van commerciële verhuur aan. Zoek je met spoed een huurwoning? Dan kan commerciële verhuur de uitkomst bieden.

Benieuwd welke panden in jouw buurt beschikbaar zijn? Bekijk ons ruime aanbod hier.

Ben jij momenteel op zoek naar een woning?

Schrijf je in

Met spoed een huurwoning vinden via Gapph

Ben je met spoed op zoek naar een huurwoning? Wij bieden (tijdelijke) woningen aan op basis van verschillende contractvormen. Wonen via Gapph levert de volgende voordelen op voor jou:

 • Wonen tegen lage kosten
 • Wonen op unieke locaties
 • Een fijne plek die je omtovert tot je huis
 • Een vast aanspreekpunt die regelmatig op locatie is voor al je vragen, suggesties en eventuele reparaties
 • Een plek waar sociaal contact hoog in het vaandel staat: een goede buur is beter dan een verre vriend!
Schrijf je in

Ben je als pandeigenaar of gemeente op zoek naar een partner op het gebied van leegstandbeheer, risicodragend aanhuren of het begeleiden van herstructureringsprojecten? Lees meer over onze diensten of neem contact met ons op om de opties te bespreken.

Woningaanbod

Goedkoop en tijdelijk wonen én de voordelen van een sociaal burencontact ervaren? Als bewoner van Gapph krijg je het allemaal. Bekijk ons woningaanbod of neem direct contact op.

Aanbod woonruimte

Gapph in beeld!

Gapph vastgoedbeheer
Logo KLB

  Naam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Bericht