Studentenkamer huren

en je op zoek naar een studentenkamer? Als student val je vaak tussen wal en schip. Zo kom je misschien niet in aanmerking voor een sociale huurwoning, zijn de hospiteeravonden vol en sta je op de wachtlijst van de woningcorporatie. En studentenkamers in de commerciële sector zijn meestal onbetaalbaar.

Bij Gapph helpen we je in de zoektocht naar een voordelige studentenkamer. Dat doen we door woningzoekenden te matchen aan de juiste woningen – die vaak tijdelijk leegstaan. Dit doen we bijvoorbeeld op basis van de Leegstandwet of bruikleencontracten. We vertellen je op deze pagina hoe je een tijdelijke studentenkamer via Gapph vindt.

Bekijk ons aanbod

Een antikraak-studentenkamer

Een antikraak studentenkamer is een unieke oplossing voor studenten die op zoek zijn naar betaalbare woonruimte. Zo woon je er voor een zachte prijs en heb je doorgaans te maken met kortlopende contracten.

De panden die we aanbieden staan vaak op de nominatie om gesloopt te worden, krijgen een andere bestemming of worden herontwikkeld. Tot dat moment aanbreekt staan ze vaak leeg. Zonde en onnodig. Wij matchen die ruimtes aan woningzoekenden – aangezien de woningnood hoog is. Zo heb jij een fijne, eigen plek, blijft de buurt leefbaar en betaal je een fractie van de normale huurprijs. Win-win-win.

Wanneer je kiest voor wonen op basis van een antikraakcontract, verwachten we wel dat je flexibel bent. De (wederzijdse) opzegtermijn is relatief kort – slechts 28 dagen. Het is daarom fijn als je een back-up woonruimte achter de hand hebt. Wil je iets meer zekerheid? Dan kun je via Gapph ook een studentenkamer huren op basis van de Leegstandwet.

Een studentenkamer op basis van de Leegstandwet

Heb je liever meer zekerheid en stabiliteit terwijl je geniet van je studentenleven? Kies dan voor het wonen op basis van de Leegstandwet. Je krijgt de kans om op een unieke locatie te wonen. Van een kasteel tot een oud politiebureau, een kerk of een kantoor: het valt allemaal binnen de mogelijkheden. Je hebt iets meer flexibiliteit ten opzichte van wonen op basis van een bruikleencontract. Op onze site lees je meer over deze verschillende vormen.

Een studentenkamer op basis van een campuscontract

Naast bovenstaande mogelijkheden bieden we ook studentenkamers op basis van campuscontracten aan. Hiervoor werken we samen met verschillende onderwijsinstellingen – waaronder in Middelburg en Den Bosch. Dit contract is verbonden aan je inschrijving van de hogeschool of universiteit. Als student krijg jij dan voorrang op een studentenkamer. Op deze pagina lees je meer over campuscontracten.

Hoe werkt het

Een studentenkamer bemachtigen via Gapph?

Klaar voor de volgende stap op de woningmarkt? Met ons unieke alternatief op studentenkamers helpen we jou aan een fijn, tijdelijk paleisje. Via Gapph een studentenkamer bemachtigen? Dan kies je voor de volgende voordelen:

 • Wonen tegen lage kosten
 • Wonen op unieke locaties
 • Een fijne plek die je omtovert tot je huis
 • Een vast aanspreekpunt die regelmatig op locatie is voor al je vragen, suggesties en eventuele reparaties
 • Een plek waar sociaal contact hoog in het vaandel staat: een goede buur is beter dan een verre vriend!
Schrijf je in

Woningaanbod

Goedkoop en tijdelijk wonen én de voordelen van een sociaal burencontact ervaren? Als bewoner van Gapph krijg je het allemaal. Bekijk ons woningaanbod of neem direct contact op.

Aanbod woonruimte

Gapph in beeld!

Gapph vastgoedbeheer
Logo KLB

  Naam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Bericht