Antikraak Zwolle

Er lijkt maar geen einde te komen aan de huizengekte in Nederland. Nu de rentes stijgen neemt het aantal hypotheekaanvragen licht af, maar voor starters en studenten is het nog steeds lastig om een betaalbare woning te vinden. De beschikbare huizen staan bijvoorbeeld niet in de juiste regio of er zijn mankementen. Ben je op zoek naar een woning in de buurt van Zwolle? De huizenprijzen zijn nog steeds astronomisch hoog en als starter is het haast onmogelijk om een hypotheek te financieren.

Om nog maar te zwijgen over de huurmarkt. Wil je je voet tussen de deur zetten, dan kom je er niet onderuit om jaren ingeschreven te staan bij de woningbouw. Anders is het gewoon achteraan sluiten op de wachtlijsten. Of je verdient nét te veel geld om in aanmerking te komen voor subsidies. Tel daarbij de hoge gas- en energierekeningen op en je komt erachter dat als student of starter op jezelf wonen bijna onmogelijk wordt.

Of niet? Er is namelijk een alternatief op huren en kopen: antikraak wonen. Wil jij antikraak in Zwolle wonen? Lees dan snel verder en ontdek de voordelen.

Of bekijk direct het woningaanbod van Gapph

Antikraak wonen in Zwolle

Bij antikraak wonen in Zwolle denk je misschien aan muffe ruimtes, krakkemikkige panden en huizen waar de vochtplekken en schimmel tegen de muur omhoog klimmen. Niets is minder waar: een goed onderhouden antikraakpand is een fijne, eerste stap op de woningmarkt te zetten. Zeker als je aan het einde van de maand nog wat centen wilt overhouden. Door leegstand tegen te gaan, blijven de panden juist leefbaar en schoon.

Antikraak is het tegengeluid op krakers. Kraakpanden zijn panden die leeg staan en niet verhuurd worden. Maakt niemand aantoonbaar gebruik van deze ruimtes, dan hebben krakers vrij spel. Zij bezetten de boel en er wordt niet gehandhaafd: een doorn in het oog van de pandeigenaren en gemeente. Het pand verloedert, de leefbaarheid van de buurt gaat hard achteruit en eventuele huurinkomsten worden misgelopen.

De voordelen van antikraak wonen in Zwolle

Zie jij jezelf wel wonen in de binnenstad van Zwolle, Stadsharen, Geren of Dieze-West maar kun je de hypotheek of hoge huurkosten niet ophoesten? Antikraak in Zwolle is misschien wel dé oplossing. De voordelen voor jou als bewoner op een rijtje:

 • Voordelig wonen
 • Een fijne eerste opstap naar de woningmarkt
 • Flexibel
 • Je leert snel nieuwe mensen kennen
 • Snel geregeld: je kunt er vaak binnen één maand in
 • Maandelijks opzegbaar
 • Wonen in unieke panden of in de buurt van een centrum
 • Aanbod in grote steden zoals antikraak in Zwolle

Antikraak wonen in Zwolle of elders in het land brengt een hoop voordelen mee. Tenminste, als je flexibel bent. Hoewel er vooraf duidelijk wordt gecommuniceerd wat de verwachte looptijd is, is het slim om een ander onderkomen achter de hand te hebben.

In wat voor antikraakpanden kom je te wonen?

Wonen op een landgoed, in een voormalige zorginstelling of kantoorgebied? Wonen in een antikraakpand betekent soms wonen op unieke locaties. De bestemming van de grond verandert of de instelling verhuist naar een andere locatie. Tussen het moment dat de huidige gebruikers het pand verlaten tot het moment van sloop of herstructurering, staat een pand soms jaren leeg. Woningcorporaties, vastgoedeigenaren en gemeenten willen voorkomen dat krakers de boel overnemen. Tijdelijke bewoners in antikraak woningen plaatsen is daarom een win-winsituatie. De panden blijven bewoond en als bewoner profiteer je van maandelijkse, lage kosten en wonen op een unieke plek.

Een alternatief op antikraak in Zwolle

Heb je geen zin om, bij opzegging van het contract, binnen 28 dagen weer met je doos onder de arm te zoeken naar een nieuw onderkomen? Als je iets meer zekerheid wilt, kun je via Gapph – naast antikraak – ook kiezen voor wonen in Zwolle op basis van de Leegstandwet (TVL = Tijdelijke Verhuur op basis van de Leegstandswet). Deze manier van wonen geeft je meer zekerheid. Een contract loopt minimaal zes maanden en bij opzegging vanuit de verhuurder heb jij drie maanden de tijd om een alternatieve woonruimte te zoeken.

Wonen op basis van de Leegstandwet óf antikraak in Zwolle?

Bij Gapph bieden we woonruimtes aan op basis van antikraak én de Leegstandwet. In Zwolle en de rest van het land. Maandelijks varieert het aanbod op onze website en bieden we eengezinswoningen, appartementen, studentenkamers en gedeelde woonruimtes aan in Zwolle, Utrecht, Den Haag en de rest van het land aan. Kies je via Gapph je volgende woonruimte, dan kies je voor de volgende voordelen:

 • De grootste leegstand- en vastgoedbeheerder van Europa
 • Wonen tegen lage kosten
 • Ruim 25+ jaar ervaring in de vastgoedmarkt
 • Een vast aanspreekpunt die regelmatig op locatie is voor al je vragen, suggesties en eventuele reparaties
 • Wonen op unieke locaties
 • Een fijne plek die je omtovert tot je huis
 • Een plek waar sociaal contact hoog in het vaandel staat: een goede buur is tenslotte beter dan een verre vriend!

Je volgende (antikraak) woning vinden via Gapph?

Zie jij het voor je, je volgende (antikraak) woning vinden via Gapph? Bekijk het aanbod op onze website of houd onze Facebookpagina in de gaten voor nieuwe parels in de markt. Is er op dit moment geen aanbod voor Zwolle beschikbaar? Schrijf je in en blijf op de hoogte.

Kiezen voor een antikraak kantoor in Zwolle?

Ben je ondernemer en ben je klaar voor de volgende stap? Ruil je keukentafel in voor een eigen kantoor en werk gefocust aan je doelen. Of ontvang klanten in je eigen, creatieve ruimte. Vind je het spannend om de sprong in het diepe te maken? Met de antikraak kantoren en werkruimtes op basis van commerciële verhuur loop je minder risico. Lage maandelijkse kosten én maandelijks opzegbaar. Benieuwd naar het aanbod?

Bekijk het hier

Woningaanbod

Goedkoop en tijdelijk wonen én de voordelen van een sociaal burencontact ervaren? Als bewoner van Gapph krijg je het allemaal. Bekijk ons woningaanbod of neem direct contact op.

Aanbod woonruimte

Gapph in beeld!

Gapph vastgoedbeheer
Logo KLB

  Naam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Bericht