Woonruimte aanbod

Je vindt hier al ons woonruimte aanbod. Het zijn zowel tijdelijke huurwoningen als antikraakwoningen. Er gelden verschillende voorwaarden per type woningen, dus bekijk bij de woonruimte welke voorwaarden gelden. Of kijk hier direct voor de Algemene voorwaarden voor antikraak en tijdelijke huurwoningen.

Hoe kan ik reageren op een woonruimte?

Om te reageren op een woonruimte, kamer, appartement (eigenlijk al onze ruimtes) heb je een Mijn Gapph account nodig. Met dit account kun je inloggen, reageren op ruimtes en instellingen voor e-mailalerts aanpassen. Tevens kun je je documenten direct uploaden met ons uploadsysteem. Het aanmaken van een account is vrij simpel en kost slechts 20 euro voor een heel jaar.

Tijdelijke woninghuur en antikraak

Soorten bewoning

Gapph beheert woonruimtes in heel Nederland. Het kan gaan om vrijstaande- of rijtjeshuizen of boerderijen, maar soms lenen panden als scholen, kantoren, kerken en zelfs zwembaden zich ook voor bewoning. Om ervoor te zorgen dat deze panden ook buiten werktijden bewaakt worden, kiezen we er regelmatig voor deze tijdelijk te laten bewonen door huiswachten ofwel bewoners. Door de panden tijdelijk te bewonen is er permanent bewaking aanwezig en dat is exact wat wij en onze opdrachtgevers zoeken voor deze panden.

Tijdelijk verhuur

Een woonruimte die tijdelijk wordt verhuurd is vaak gekoppeld aan een contract die gebaseerd is op de Leegstandwet. De woonruimte staat dan op de nominatie voor sloop, renovatie of verkoop. De huurovereenkomst die je afsluit bij tijdelijk verhuur volgens de Leegstandwet duurt minimaal 6 maanden. Daarna kan het contract opgezegd worden. Huurders hebben een opzegtermijn van een maand. Gapph hanteert een opzegtermijn van drie maanden.

We bieden ook ruimtes aan die niet gebaseerd zijn op de Leegstandwet maar toch tijdelijk worden verhuurd. Je weet van te voren wel altijd tot wanneer het contract duurt, maar dat kan variëren van duur. Je leest in de woningadvertentie altijd hoe lang de huur duurt.

Sociale huurwoningen

Veel van de aangeboden woonruimtes vallen onder de noemer 'sociale huurwoningen'. We beheren deze beheert namens wooncorporaties. Voor deze sociale woningen geldt over het algemeen een inkomensgrens en soms worden kandidaten passend toegewezen. Op deze manier blijven de goedkopere sociale huurwoningen geschikt voor woningzoekenden met lagere inkomens.

Antikraak woonruimtes

De best betaalbare woonruimtes zijn over het algemeen de antikraakwoonruimtes. Al vanaf € 90,- per maand kun je in een antikraakruimte wonen. In de meeste verzamelpanden, zoals schoolgebouwen en verzorgingstehuizen bieden wij antikraakkamers aan. Je bent dan samen met één of meerdere medebewoners woonachtig op hetzelfde adres. Uiteraard heb je wel je eigen kamer. De kamers kunnen klein zijn of zo groot zijn als een gymzaal of klaslokaal. De opzegtermijn voor antikraakkamers en antikraakwoningen is een maand.